Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="JaMi" data-source="post: 211697" data-attributes="member: 446"><p><span style="font-size: 14px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">Еден Златар си седел седел во својот дуќан и низ излогот ги гледал минувачите. Едно девојче се доближило до излогот.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 14px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">Прекрасните очи добиле радосен сјај гледајќи во еден од изложените предмети. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 14px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">Одлучно влегла во дуѓанот и со раката покажала кој една прекрасна сино тиркизна огрлица.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 14px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">-За сестрами е, може да ми ја запаковате како поклон? </span></span></span></p><p><span style="font-size: 14px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">Златарот просто не си верувал и го прашал девојчето „Колку пари имаш</span></span></span><span style="font-size: 14px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">“</span></span></span><span style="font-size: 14px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">?</span></span></span></p><p><span style="font-size: 14px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">Девојчето се дигнало на прсти и отворило лимена кутија полна со неколку банкноти, ситни пари, школки и играчки. -Ќе биде ли доволно? прашала гордо -Сакав на постарата сестра да и купам поклон. Откако ја нема мајкани таа само работи и нема време ни за себе, а денес и е роденден и мислам дека поклонот многу ќе ја израдува. А нејзините ја имаат истата боја. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 14px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">Трговецот и го спакувал поклонот и го дал на девојчето.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 14px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">-Земи ја, внимавај и оди кај сестра ти. Таа гордо го земала поклонот и тргнала накај дома.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 14px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">Час подоцна во дуќаноти влегла прекрасна девојка со коса боја на мед и со прекрасни сино тиркизни очи. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 14px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">Ја ставила кутијата на пултот и прашала -Дали е ова купено од тука?</span></span></span></p><p><span style="font-size: 14px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">-Да госпоѓице? -Колку чини ова? -Во мојот дуќан цените се доверливи. Не можам да ти кажам. -Но мојата сестра имаше малку ситни пари, сигурно не можела да го плати ова. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 14px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000">Трговецот ја затворил кутијата и ја дал и рекол -<u>Вашата сестра ја плати највисоката цена, даде СЕ што имаше</u>.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="JaMi, post: 211697, member: 446"] [SIZE=14px][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Еден Златар си седел седел во својот дуќан и низ излогот ги гледал минувачите. Едно девојче се доближило до излогот.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=14px][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Прекрасните очи добиле радосен сјај гледајќи во еден од изложените предмети. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=14px][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Одлучно влегла во дуѓанот и со раката покажала кој една прекрасна сино тиркизна огрлица.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=14px][FONT=Verdana][COLOR=#000000]-За сестрами е, може да ми ја запаковате како поклон? [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=14px][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Златарот просто не си верувал и го прашал девојчето „Колку пари имаш[/COLOR][/FONT][/SIZE][SIZE=14px][FONT=Verdana][COLOR=#000000]“[/COLOR][/FONT][/SIZE][SIZE=14px][FONT=Verdana][COLOR=#000000]?[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=14px][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Девојчето се дигнало на прсти и отворило лимена кутија полна со неколку банкноти, ситни пари, школки и играчки. -Ќе биде ли доволно? прашала гордо -Сакав на постарата сестра да и купам поклон. Откако ја нема мајкани таа само работи и нема време ни за себе, а денес и е роденден и мислам дека поклонот многу ќе ја израдува. А нејзините ја имаат истата боја. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=14px][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Трговецот и го спакувал поклонот и го дал на девојчето.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=14px][FONT=Verdana][COLOR=#000000]-Земи ја, внимавај и оди кај сестра ти. Таа гордо го земала поклонот и тргнала накај дома.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=14px][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Час подоцна во дуќаноти влегла прекрасна девојка со коса боја на мед и со прекрасни сино тиркизни очи. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=14px][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Ја ставила кутијата на пултот и прашала -Дали е ова купено од тука?[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=14px][FONT=Verdana][COLOR=#000000]-Да госпоѓице? -Колку чини ова? -Во мојот дуќан цените се доверливи. Не можам да ти кажам. -Но мојата сестра имаше малку ситни пари, сигурно не можела да го плати ова. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=14px][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Трговецот ја затворил кутијата и ја дал и рекол -[U]Вашата сестра ја плати највисоката цена, даде СЕ што имаше[/U].[/COLOR][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Сакам да кажам/Сакам да прашам
На врв
Bottom