Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Убавина и стил
Коса
Рецепти за побрзо растење на косата
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lepaa" data-source="post: 175166" data-attributes="member: 2182"><p><span style="color: rgb(255, 255, 255)"><span style="font-family: 'Helvetica'"><strong><span style="font-family: inherit">Маска од домати</span></strong></span></span></p><p><span style="color: rgb(255, 255, 255)"><span style="font-family: 'Helvetica'">Најделотворен а веројатно најмалку познат начин за забрзување на растото на косата. Освен растот, оваа маска ќе ја зајакне вашата коса па е многу добра и за оние кои имаат рроблем со паѓање на косата.</span></span></p><p><span style="color: rgb(255, 255, 255)"><span style="font-family: 'Helvetica'">Се што треба да направите е да во еден сад измешате сок од три домати, една жолчка и мала лажица мед, и додајте малку вода. Оваа мешавина нанесете ја на полувлажна коса после бањање и оставете ја да делува 30 минути. Исплакнете со топла вода. За најдобри резултати, нанесувајте ја оваа маска еднаш неделно во рок од неколку месеци.</span></span></p><p><span style="color: rgb(255, 255, 255)"><span style="font-family: 'Helvetica'"><strong><span style="font-family: inherit">Масажа со топло масло</span></strong></span></span></p><p><span style="color: rgb(255, 255, 255)"><span style="font-family: 'Helvetica'">Одберете природно масно – од кокод, рузмарин, маслиново. Кога ќе го изберете маслото кое вам највеќе ви одговара, со истото измасирајте ја главата за да може маслото да навлезе длабоко во темето а потоа, остатокот од косата кренете ја нагоре и завиткајте ја во целофанска фолија или пластична кеса. Оставете да делува 30 минути. Телесната топлина која излегува од порите на главата ќе го загрее маслото. Овој третман помага во стимулација на темето и истовремено ја подобрува циркулацијата, а со тоа и го убрзува растот на косата.</span></span></p><p><span style="color: rgb(255, 255, 255)"><span style="font-family: 'Helvetica'"><strong><span style="font-family: inherit">Маска од кромид</span></strong></span></span></p><p><span style="color: rgb(255, 255, 255)"><span style="font-family: 'Helvetica'">Верувале или не, колку и да звучи шудно, кромидот е пријател на вашата коса. Ќе го забрза растењето и ќе ги обнови фоликулите.</span></span></p><p><span style="color: rgb(255, 255, 255)"><span style="font-family: 'Helvetica'">Маската ќе ја направите со тоа што ќе ставите еден црвен кромид, 4 чешниња бел лук и две стапчиња цимет во сад и ќе ги натопите со топла вода. Оставете да се олади на собна температура и со таа течност навлажнете ја целата коса. Нека одтане да делува 15 минути а потоа измијте ја косата. О</span></span></p><p><span style="color: rgb(255, 255, 255)"><span style="font-family: 'Helvetica'">Ова можете да го правите на секое миење на косата. Ефектите ќе ги видите само после неколку недели. Но, доколку имате бојадисана коса, оваа маска не се препорачува бидејќи може да ја оштети бојата.</span></span></p><p><span style="color: rgb(255, 255, 255)"><span style="font-family: 'Helvetica'"></span></span></p><p><span style="color: rgb(255, 255, 255)"><span style="font-family: 'Helvetica'"><strong><span style="font-family: inherit">Одете на фризер</span></strong></span></span></p><p><span style="color: rgb(255, 255, 255)"><span style="font-family: 'Helvetica'">Човечката коса во просек расте 12 до 15 цм годишно. Ако имате оштетена коса со расцветани врвови, тоа не важи за вас бидејќи во тој случај косата не може да расте туку ќе продолжи да расцветува.</span></span></p><p><span style="color: rgb(255, 255, 255)"><span style="font-family: 'Helvetica'">Редовното шишање и освешување на врвовите на косата ќе помогне косата да остане здрава и ќе спречи оштетените врвови да се прошират нагоре по влакното. Препорацано е да се шишате еднаш месечно или еднаш во два месеци зависно од степенот на оштетување на косата.</span></span></p><p><span style="color: rgb(255, 255, 255)"><span style="font-family: 'Helvetica'"><strong><span style="font-family: inherit">Здрава исхрана</span></strong></span></span></p><p><span style="color: rgb(255, 255, 255)"><span style="font-family: 'Helvetica'">Најздрава исхрана за косата е оваа која се состои од цели житарици, ореви, моркови, јогурт, брокули и многу овошје. Минералите и протеините кои се наоѓаат во оваа храна помага во растот на косата затоа што самата коса е изградена од тие протеини.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lepaa, post: 175166, member: 2182"] [COLOR=rgb(255, 255, 255)][FONT=Helvetica][B][FONT=inherit]Маска од домати[/FONT][/B][/FONT] [FONT=Helvetica]Најделотворен а веројатно најмалку познат начин за забрзување на растото на косата. Освен растот, оваа маска ќе ја зајакне вашата коса па е многу добра и за оние кои имаат рроблем со паѓање на косата. Се што треба да направите е да во еден сад измешате сок од три домати, една жолчка и мала лажица мед, и додајте малку вода. Оваа мешавина нанесете ја на полувлажна коса после бањање и оставете ја да делува 30 минути. Исплакнете со топла вода. За најдобри резултати, нанесувајте ја оваа маска еднаш неделно во рок од неколку месеци. [B][FONT=inherit]Масажа со топло масло[/FONT][/B][/FONT] [FONT=Helvetica]Одберете природно масно – од кокод, рузмарин, маслиново. Кога ќе го изберете маслото кое вам највеќе ви одговара, со истото измасирајте ја главата за да може маслото да навлезе длабоко во темето а потоа, остатокот од косата кренете ја нагоре и завиткајте ја во целофанска фолија или пластична кеса. Оставете да делува 30 минути. Телесната топлина која излегува од порите на главата ќе го загрее маслото. Овој третман помага во стимулација на темето и истовремено ја подобрува циркулацијата, а со тоа и го убрзува растот на косата. [B][FONT=inherit]Маска од кромид[/FONT][/B][/FONT] [FONT=Helvetica]Верувале или не, колку и да звучи шудно, кромидот е пријател на вашата коса. Ќе го забрза растењето и ќе ги обнови фоликулите. Маската ќе ја направите со тоа што ќе ставите еден црвен кромид, 4 чешниња бел лук и две стапчиња цимет во сад и ќе ги натопите со топла вода. Оставете да се олади на собна температура и со таа течност навлажнете ја целата коса. Нека одтане да делува 15 минути а потоа измијте ја косата. О Ова можете да го правите на секое миење на косата. Ефектите ќе ги видите само после неколку недели. Но, доколку имате бојадисана коса, оваа маска не се препорачува бидејќи може да ја оштети бојата. [B][FONT=inherit]Одете на фризер[/FONT][/B][/FONT] [FONT=Helvetica]Човечката коса во просек расте 12 до 15 цм годишно. Ако имате оштетена коса со расцветани врвови, тоа не важи за вас бидејќи во тој случај косата не може да расте туку ќе продолжи да расцветува. Редовното шишање и освешување на врвовите на косата ќе помогне косата да остане здрава и ќе спречи оштетените врвови да се прошират нагоре по влакното. Препорацано е да се шишате еднаш месечно или еднаш во два месеци зависно од степенот на оштетување на косата. [B][FONT=inherit]Здрава исхрана[/FONT][/B][/FONT] [FONT=Helvetica]Најздрава исхрана за косата е оваа која се состои од цели житарици, ореви, моркови, јогурт, брокули и многу овошје. Минералите и протеините кои се наоѓаат во оваа храна помага во растот на косата затоа што самата коса е изградена од тие протеини.[/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Убавина и стил
Коса
Рецепти за побрзо растење на косата
На врв
Bottom