Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религија и магија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Метаморф" data-source="post: 320119" data-attributes="member: 5794"><p>Во Богови не верувам,атеист сум,ама во магија верувам.Верувам во тоа што го гледа секој,но и во тоа што не го гледа никој т.е енергијата.Е,тука станува збор за апсолутно се околу нас,буквално се е енергија која што никогаш не е константна.Според мене таа енергијата може да се контролира,а тоа се вика магија драги дечки.И тоа е факт.</p><p>Кога сме кај религиите веќе,да,некои се тесно поврзани со магии и се неразделни како што е наведено од некои погоре,но во овој случај кога христијанстовото како доминантна религија го оспорува тоа а исто така факт е дека и таму магијата спаѓа во обредите и некои од празниците е толку контрадикторно и банално до п*сер.И не само христијанството,сите други слични религии се банални.Каде има господ,кој го видел,зошто баш тогаш му текнало да се појави "син" му и ајдее тате ми кажа вака да правите а вака не,и простата маса сиротата изгорена од римјаните шо ке прави ќе си бара утеха у на господ син му пред 2000 и кусур години.Мајче мила...Башка тоа шо ретардирани попови од тогаш пишуваат религиски прирачници врз основа на свои мислења и ставови и како им одговара.Ако е христијанството толку невина и навидум добра религија што оспорува убиства,зошто тогаш црквите се одговорни за спалување и кинење глави на толку голем број на научници и т.н "вештерки"низ вековите?!</p><p>Се е магија,односно енергија.Магија е уствари вид наука ама уште од пагански времиња.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Метаморф, post: 320119, member: 5794"] Во Богови не верувам,атеист сум,ама во магија верувам.Верувам во тоа што го гледа секој,но и во тоа што не го гледа никој т.е енергијата.Е,тука станува збор за апсолутно се околу нас,буквално се е енергија која што никогаш не е константна.Според мене таа енергијата може да се контролира,а тоа се вика магија драги дечки.И тоа е факт. Кога сме кај религиите веќе,да,некои се тесно поврзани со магии и се неразделни како што е наведено од некои погоре,но во овој случај кога христијанстовото како доминантна религија го оспорува тоа а исто така факт е дека и таму магијата спаѓа во обредите и некои од празниците е толку контрадикторно и банално до п*сер.И не само христијанството,сите други слични религии се банални.Каде има господ,кој го видел,зошто баш тогаш му текнало да се појави "син" му и ајдее тате ми кажа вака да правите а вака не,и простата маса сиротата изгорена од римјаните шо ке прави ќе си бара утеха у на господ син му пред 2000 и кусур години.Мајче мила...Башка тоа шо ретардирани попови од тогаш пишуваат религиски прирачници врз основа на свои мислења и ставови и како им одговара.Ако е христијанството толку невина и навидум добра религија што оспорува убиства,зошто тогаш црквите се одговорни за спалување и кинење глави на толку голем број на научници и т.н "вештерки"низ вековите?! Се е магија,односно енергија.Магија е уствари вид наука ама уште од пагански времиња. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религија и магија
На врв
Bottom