Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религија и магија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 319836" data-attributes="member: 1768"><p>Абе јас тргам од тоа колку верници не го прочитале Светото писмо и колку од тие не знаат дека самата Библија содржи толку многу недоличности и нелогичности. Ама не е тоа тема на разговорот.</p><p>Еднаш оддамна, очигледно јас лошо се имам изразено низ темиве, па ти мислиш дека сум ненормално голем (како што викаш ти) рисјански верник. </p><p>Да си зборам јас уште на темава што си ја сакам многу.</p><p>Магија vs. религија:</p><p>За време на многубоштвото магијата била составен дел со религијата. Ама неразделна била.</p><p>Ех, какви магиски обреди се извршувале на овие простори во чест на богот Дионисиј. Од тука, кај нас многу народни песни зборуваат за љубовта меѓу овчарчето и самовилата, а исто толку и приказни се засведочени со иста тематика(Шапкарев, Цепенков). </p><p>Ова најмногу било изразено во деловите каде Македонија се граничи со Грција. Од тука, потекнува тоа што таму свештениците лечеле(правеле контра магија) од самовилска клетва.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 319836, member: 1768"] Абе јас тргам од тоа колку верници не го прочитале Светото писмо и колку од тие не знаат дека самата Библија содржи толку многу недоличности и нелогичности. Ама не е тоа тема на разговорот. Еднаш оддамна, очигледно јас лошо се имам изразено низ темиве, па ти мислиш дека сум ненормално голем (како што викаш ти) рисјански верник. Да си зборам јас уште на темава што си ја сакам многу. Магија vs. религија: За време на многубоштвото магијата била составен дел со религијата. Ама неразделна била. Ех, какви магиски обреди се извршувале на овие простори во чест на богот Дионисиј. Од тука, кај нас многу народни песни зборуваат за љубовта меѓу овчарчето и самовилата, а исто толку и приказни се засведочени со иста тематика(Шапкарев, Цепенков). Ова најмногу било изразено во деловите каде Македонија се граничи со Грција. Од тука, потекнува тоа што таму свештениците лечеле(правеле контра магија) од самовилска клетва. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религија и магија
На врв
Bottom