Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата умира?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Abraxas" data-source="post: 350050" data-attributes="member: 2368"><p>Чекај чекај малку! Значи муабетот беше за доказ дека баш сексуалната ориентација била причина за поизразен промискуитет! Ти рече дека ќе си изнел доказ за тоа! Се што изнесе беа примери за дивијации што ниту се ексклузивни само за геј популацијата, ниту се доказ дека влијаат на промискуитетот. Болдот само го потврдува тоа што цело време го нагласувам - Која е причината за тоа не се знае! Може да е реакција на општествените и културолошки норми, може да е начин да се изрази незадоволство.....може да е реакција поради потиснување на сексуалните нагони во минатото, реакција од траума....итн, итн. Но едно нешто не е - доказ дека сексуалната ориентација е причина за поизразен промискуитет. Сите примери што ги изнесе постојат и кај стрејт луѓето. И таму имаш перверзии, егзебиционизам, оргии, уринирање....и што уште не. </p><p></p><p>Ти може да се сомневаш колку сакаш, немам потреба да лажам, имам неколку пријатели што се геј, и не се ништо поразлични од тебе или мене. Ни на крај памет не им паднало да прават ништо од тоа што беше на линковите. Една е школска другарка на жена ми, и неколку што ги знам преку други пријатели. </p><p>Незнам од каде ти е таа омраза и потреба да ги прикажеш како монструми..... И самиот си свесен дека муабетов не ти држи.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abraxas, post: 350050, member: 2368"] Чекај чекај малку! Значи муабетот беше за доказ дека баш сексуалната ориентација била причина за поизразен промискуитет! Ти рече дека ќе си изнел доказ за тоа! Се што изнесе беа примери за дивијации што ниту се ексклузивни само за геј популацијата, ниту се доказ дека влијаат на промискуитетот. Болдот само го потврдува тоа што цело време го нагласувам - Која е причината за тоа не се знае! Може да е реакција на општествените и културолошки норми, може да е начин да се изрази незадоволство.....може да е реакција поради потиснување на сексуалните нагони во минатото, реакција од траума....итн, итн. Но едно нешто не е - доказ дека сексуалната ориентација е причина за поизразен промискуитет. Сите примери што ги изнесе постојат и кај стрејт луѓето. И таму имаш перверзии, егзебиционизам, оргии, уринирање....и што уште не. Ти може да се сомневаш колку сакаш, немам потреба да лажам, имам неколку пријатели што се геј, и не се ништо поразлични од тебе или мене. Ни на крај памет не им паднало да прават ништо од тоа што беше на линковите. Една е школска другарка на жена ми, и неколку што ги знам преку други пријатели. Незнам од каде ти е таа омраза и потреба да ги прикажеш како монструми..... И самиот си свесен дека муабетов не ти држи. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата умира?
На врв
Bottom