Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата умира?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Abraxas" data-source="post: 349860" data-attributes="member: 2368"><p>Мене пак не ми е јасно како може некој за вистина да го смета само тоа што нему лично му одговара. Не е никакво оправдување, факт е. Хомосексуалноста ја има и кај многу други животински видови, не само кај луѓето. А ако нешто што е дел од природата не е природно, тогаш што е природно?</p><p>Друга работа. Да кажеш дека е подобро куршум у чело или бесилка одколку децата да ти биле хомосексуалци е крајно ограничено размислување. Љубовта значи да ја прифатиш личноста каква што е, а не да ја примораш да биде таква како што ти си замислила. Има безброј примери каде родители им наметнувале со сила на своите деца да учат за лекари, правници и слично, за на крај истите тие деца да завршат со работа и со живот што не ги сакаат и поради кој ќе се чуствуваат нереализирано, искомплексирано па дури и депресивно. Сакајќи да им помогнат со тоа што ќе ги примораат да бидат онакви какви што тие замислиле, ги спречуваат да бидат тоа што се, правејќи ги несреќни. Тоа е себичност а не љубов.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abraxas, post: 349860, member: 2368"] Мене пак не ми е јасно како може некој за вистина да го смета само тоа што нему лично му одговара. Не е никакво оправдување, факт е. Хомосексуалноста ја има и кај многу други животински видови, не само кај луѓето. А ако нешто што е дел од природата не е природно, тогаш што е природно? Друга работа. Да кажеш дека е подобро куршум у чело или бесилка одколку децата да ти биле хомосексуалци е крајно ограничено размислување. Љубовта значи да ја прифатиш личноста каква што е, а не да ја примораш да биде таква како што ти си замислила. Има безброј примери каде родители им наметнувале со сила на своите деца да учат за лекари, правници и слично, за на крај истите тие деца да завршат со работа и со живот што не ги сакаат и поради кој ќе се чуствуваат нереализирано, искомплексирано па дури и депресивно. Сакајќи да им помогнат со тоа што ќе ги примораат да бидат онакви какви што тие замислиле, ги спречуваат да бидат тоа што се, правејќи ги несреќни. Тоа е себичност а не љубов. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Религијата умира?
На врв
Bottom