Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Забава
Досие X на форумот
Реинкарнација
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Анчи1" data-source="post: 95649" data-attributes="member: 1150"><p>Имам гледано емисии за вакви работи, демек луѓето се сеќаваат на претходниот живот а башка да не зборувам за тие „индиго“ деца. Интересно е за гледање, ама за верување? Некој јак доказ? Не..Освен тоа зборување. Јас од една страна верувам во тоа, ама од друга незнам едноставно..нема докази за тоа,затоа што тоа не е баш наука, се работи и за религија и верувања бидејки од една страна Христијанството не го одобрува па според тоа може да кажеме дека оние што се јаки верници, веруваат дека имаме само еден живот, додека оние што се будисти се цврсто убедени дека се реинканираат луѓето и прават некои обиди да се сетат од претходен живот. Нема врска толку религијата ама овој поим неможе да се стави ни таму ни таму затоа што нема јаки докази за него, а од друга страна секој поединец барем за ваква работа има свое мислење.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Анчи1, post: 95649, member: 1150"] Имам гледано емисии за вакви работи, демек луѓето се сеќаваат на претходниот живот а башка да не зборувам за тие „индиго“ деца. Интересно е за гледање, ама за верување? Некој јак доказ? Не..Освен тоа зборување. Јас од една страна верувам во тоа, ама од друга незнам едноставно..нема докази за тоа,затоа што тоа не е баш наука, се работи и за религија и верувања бидејки од една страна Христијанството не го одобрува па според тоа може да кажеме дека оние што се јаки верници, веруваат дека имаме само еден живот, додека оние што се будисти се цврсто убедени дека се реинканираат луѓето и прават некои обиди да се сетат од претходен живот. Нема врска толку религијата ама овој поим неможе да се стави ни таму ни таму затоа што нема јаки докази за него, а од друга страна секој поединец барем за ваква работа има свое мислење. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Забава
Досие X на форумот
Реинкарнација
На врв
Bottom