Нов Австралиски сајт" Friends For Hire" по узор на други светски (јас првпат слушам дека имало Rent-a- friend) сајтови, во март оваа година ќе отвара конкурс и ќе запослува луѓе кои ќе работат како платонски пријатели, со едно многу важно упозорение-Без физички контакт.
Корисниците на сајтов ќе имаат да одберат една од две категории:
-Пријатели-каде ќе се наплатува по 60 долари на саат на име на компанијата..
-Членови-каде директно ќе им се наплаќа на своите одбрани пријатели и плус неделна чланарина на компанијата во износ од 5 долари..
Значи сајтот не е за зближување, ниту за романси, ниту за љубовници...само значи за осамени луѓе кои не очекуваат ништо повеќе од платонско пријателство.
Премногу ми дојде жално читајќи и гледајќи го фактот, до каде отидоа човечките односи!!??
Корисниците на сајтов ќе имаат да одберат една од две категории:
-Пријатели-каде ќе се наплатува по 60 долари на саат на име на компанијата..
-Членови-каде директно ќе им се наплаќа на своите одбрани пријатели и плус неделна чланарина на компанијата во износ од 5 долари..
Значи сајтот не е за зближување, ниту за романси, ниту за љубовници...само значи за осамени луѓе кои не очекуваат ништо повеќе од платонско пријателство.
Премногу ми дојде жално читајќи и гледајќи го фактот, до каде отидоа човечките односи!!??