Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Марија" data-source="post: 63374" data-attributes="member: 956"><p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 15px">Ме уништуваш.</span></span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 15px">Ги залекувам раните, ги пакувам старите болки, го затворам куферот и тогаш се појавуваш повторно, од никаде . . . ми фрлаш трошки. Ги собирам како гладен скитник и повторно го отварам куферот. Ме поплавуваат старите сеќавања и чувства. Тонам во амбис на безсознание, а ти си одиш. Ми кажуваш дека е подобро така . . . проклетство, зарем за тоа се врати ?!</span></span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 15px">За да ме распараш, за да ме потсетиш колку те сакам и да ме оставиш во онаа истата уништувачка агонија . . .</span></span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 15px">Ме праша ли дали јас сакам така? Ме праша ли колку ноќи потрошив слушајќи ги нашите песни, оживувајќи ги спомените, плачејќи врз ковчегот на нашата љубов ?</span></span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 15px">Лесно е да си заминеш, лесно е да порекнуваш дека нешто постоело . . . лесно е да се ставиш себе си пред се наше, заедничко, лесно е да се ставиш себе си пред мене и моите чувства, и моите солзи и страдања . . . лесно е да си отидеш како тивок победник криејќи се под знамето на цврстината.</span></span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 15px">Останувам сама, повторно. Пред мене распакуван куфер. Во срцето ми се брануваат чувствата, во умот сеќавањата, на кожата го носам твојот допир, а на усните ми спијат твоите бакнежи. Сето тоа, треба рамнодушно да го спакувам и да заборавам дека некогаш постоело. Навидум, задачата е лесна. </span></span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 15px">Со испливувањето на сонцето добивам сила, јака сум и можам да продолжам напред. Се тешам себе си, успешно, се додека ноќта не го покрие небото чии ѕвезди ми ги поклони.</span></span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 15px">Тогаш, одново ме напаѓаат сите демони на нашата љубов. Ми ја посочуваат, ја влечат на површината и ја расфлаат насекаде. Тивко го плачам твоето име. Не го проколнувам . . . само плачам и ја чекам светлината на утрото . . . со неа добивам надеж дека конечно ќе успеам да го заклучам куферот. . . </span></span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 15px">изгледа морам да се ослободам од работите кои повеќе не ми припаѓаат.</span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Марија, post: 63374, member: 956"] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=12px][SIZE=4]Ме уништуваш.[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=12px][SIZE=4]Ги залекувам раните, ги пакувам старите болки, го затворам куферот и тогаш се појавуваш повторно, од никаде . . . ми фрлаш трошки. Ги собирам како гладен скитник и повторно го отварам куферот. Ме поплавуваат старите сеќавања и чувства. Тонам во амбис на безсознание, а ти си одиш. Ми кажуваш дека е подобро така . . . проклетство, зарем за тоа се врати ?![/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=12px][SIZE=4]За да ме распараш, за да ме потсетиш колку те сакам и да ме оставиш во онаа истата уништувачка агонија . . .[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=12px][SIZE=4]Ме праша ли дали јас сакам така? Ме праша ли колку ноќи потрошив слушајќи ги нашите песни, оживувајќи ги спомените, плачејќи врз ковчегот на нашата љубов ?[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=12px][SIZE=4]Лесно е да си заминеш, лесно е да порекнуваш дека нешто постоело . . . лесно е да се ставиш себе си пред се наше, заедничко, лесно е да се ставиш себе си пред мене и моите чувства, и моите солзи и страдања . . . лесно е да си отидеш како тивок победник криејќи се под знамето на цврстината.[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=12px][SIZE=4]Останувам сама, повторно. Пред мене распакуван куфер. Во срцето ми се брануваат чувствата, во умот сеќавањата, на кожата го носам твојот допир, а на усните ми спијат твоите бакнежи. Сето тоа, треба рамнодушно да го спакувам и да заборавам дека некогаш постоело. Навидум, задачата е лесна. [/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=12px][SIZE=4]Со испливувањето на сонцето добивам сила, јака сум и можам да продолжам напред. Се тешам себе си, успешно, се додека ноќта не го покрие небото чии ѕвезди ми ги поклони.[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=12px][SIZE=4]Тогаш, одново ме напаѓаат сите демони на нашата љубов. Ми ја посочуваат, ја влечат на површината и ја расфлаат насекаде. Тивко го плачам твоето име. Не го проколнувам . . . само плачам и ја чекам светлината на утрото . . . со неа добивам надеж дека конечно ќе успеам да го заклучам куферот. . . [/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=12px][SIZE=4]изгледа морам да се ослободам од работите кои повеќе не ми припаѓаат.[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
На врв
Bottom