Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 28692" data-attributes="member: 272"><p style="text-align: center"><strong><span style="color: #bfbfbf">Мазохизам</span></strong></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #bfbfbf">...И тогаш ја видов прв пат. Се појавија првите знаци на мачење. Почна срцето забрзано да ми работи. Страв, несигурност... од што??? не беше крај на светот туку само еден поглед. Мислите ми беа поматени; се шетаа хаотично судрувајќи се една од друга. Слабост... тлото под нозете почнав да го губам. Мирот не знаеше кој пат да го фати за да повторно стигне во душата. А и не мораше. Можеше само да го уништи хаосот кој иако веќе владееше, беше фин на свој начин. Го сакав тоа чувство на несигурност, немир... Како дрога. Колку повеќе го имав толку повеќе го сакав. Алчност??? Би рекол ... таа растеше повеќе и повеќе. На крајот веќе не се трпеше. Болките беа неиздржливи. Умот веќе ништо не перцепираше, нозете едвај го држеа телото, срцето беше на работ на својот опстанок - ќе експлодираше секоја минута. Наеднаш почувствував како паѓам. Тонев во воздухот слушајќи како ветерот ми шишти во ушите. Во стомакот почувствував пеперутки. Адреналинот како ненормален се качуваше. Очите ми беа затворени, но како да знаев каде одам. Ја почувствував водата... Прво на стапалата пап потоа по целото тело. Се нурнав внатре, како клинец закован во земја. Тишина... Мирот молскавично завладеа. Толку беше. Мирот си го заврши своето. Уште еднаш ќе скокнам од карпата. Такв чувство не се пропушта.</span></span></span></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #bfbfbf">(ноември 2007)</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 28692, member: 272"] [CENTER][B][COLOR=#bfbfbf]Мазохизам[/COLOR][/B] [COLOR=#bfbfbf][/COLOR][/CENTER] [LEFT][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#bfbfbf]...И тогаш ја видов прв пат. Се појавија првите знаци на мачење. Почна срцето забрзано да ми работи. Страв, несигурност... од што??? не беше крај на светот туку само еден поглед. Мислите ми беа поматени; се шетаа хаотично судрувајќи се една од друга. Слабост... тлото под нозете почнав да го губам. Мирот не знаеше кој пат да го фати за да повторно стигне во душата. А и не мораше. Можеше само да го уништи хаосот кој иако веќе владееше, беше фин на свој начин. Го сакав тоа чувство на несигурност, немир... Како дрога. Колку повеќе го имав толку повеќе го сакав. Алчност??? Би рекол ... таа растеше повеќе и повеќе. На крајот веќе не се трпеше. Болките беа неиздржливи. Умот веќе ништо не перцепираше, нозете едвај го држеа телото, срцето беше на работ на својот опстанок - ќе експлодираше секоја минута. Наеднаш почувствував како паѓам. Тонев во воздухот слушајќи како ветерот ми шишти во ушите. Во стомакот почувствував пеперутки. Адреналинот како ненормален се качуваше. Очите ми беа затворени, но како да знаев каде одам. Ја почувствував водата... Прво на стапалата пап потоа по целото тело. Се нурнав внатре, како клинец закован во земја. Тишина... Мирот молскавично завладеа. Толку беше. Мирот си го заврши своето. Уште еднаш ќе скокнам од карпата. Такв чувство не се пропушта.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=#bfbfbf][/COLOR] [SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#bfbfbf](ноември 2007)[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
На врв
Bottom