Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="lady_blue" data-source="post: 27813" data-attributes="member: 67"><p><span style="font-size: 18px"><strong>таму</strong></span></p><p></p><p>Таму, живее таа.</p><p>Тоа е нејзината врата.</p><p>Патеката која води до неа е тесна и кривулеста.</p><p>Многу ретко некој поминува таму.</p><p>А таму, убаво е.</p><p>......</p><p>На влезот стои таа, детинесто насмеана, вели тивко – добредојде и те повикува да влезеш.</p><p>Таму, понекогаш нема премногу светлина. Дури би рекла дека ја нема ни доволно. Но, ако гледаш во нејзиното лице, тоа нема ни да го забележиш.</p><p>Погледни.</p><p>Слушај.</p><p>Таму, боите се смеат.</p><p>Прелевајќи се една во друга, слевајќи се една низ друга, танцуваат, се допираат, воздивнуваат, се` додека не станат една боја, иста, а секогаш поинаква .</p><p>Таму, насмевките ги бојат воздишките.</p><p>И со секој твој здив, секој нејзин здив, се испреплетуваат, една низ друга, една во друга, се` додека не станат една единствена насмевка, речиси громогласна, а сепак тивка, иста, а секогаш поинаква.</p><p>Таму, секој миг има своја нота.</p><p>Таму, е таа, твоја.</p><p>Почувствувај ја.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lady_blue, post: 27813, member: 67"] [SIZE=5][B]таму[/B][/SIZE] Таму, живее таа. Тоа е нејзината врата. Патеката која води до неа е тесна и кривулеста. Многу ретко некој поминува таму. А таму, убаво е. ...... На влезот стои таа, детинесто насмеана, вели тивко – добредојде и те повикува да влезеш. Таму, понекогаш нема премногу светлина. Дури би рекла дека ја нема ни доволно. Но, ако гледаш во нејзиното лице, тоа нема ни да го забележиш. Погледни. Слушај. Таму, боите се смеат. Прелевајќи се една во друга, слевајќи се една низ друга, танцуваат, се допираат, воздивнуваат, се` додека не станат една боја, иста, а секогаш поинаква . Таму, насмевките ги бојат воздишките. И со секој твој здив, секој нејзин здив, се испреплетуваат, една низ друга, една во друга, се` додека не станат една единствена насмевка, речиси громогласна, а сепак тивка, иста, а секогаш поинаква. Таму, секој миг има своја нота. Таму, е таа, твоја. Почувствувај ја. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
На врв
Bottom