Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 25644" data-attributes="member: 272"><p style="text-align: center"><strong><span style="color: #bfbfbf">Батерии</span></strong></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #bfbfbf"> И тогаш животот почна... Ги отвори очите и ме погледна нежно. Ме праша: "Што се случи?'' - и повторно се обиде да стане. Клапна тажно. Беше изморена. Сјајот полека и згаснуваше од очите. Батериите несигурно ја држеа во живот. Седеше така неподвижно долго време. Темнина се вгнезди во моето срце. Не сакав да ја гледам така... Да можев само некако да ја заживеам да и ги наполнам батериите со радост. За сето тоа време се тешев некако дека ќе се разбуди пак од тоа тажно сивило. Времето полека одминуваше... Ах и тоа пусто време секогаш полека поминува кога тагата е во нечија душа. Но веќе не можев да седам вака. Се приближив до неа и ја бакнав. Отпрвин почувствував студ но...полека полека изразот на лицето и` се врати. Почна полека полека студенилото да исчезнува, светнаа очите со боја на сафир. Паднаа и првите солзи радосници. Се роди повторно животот во нејзе, се наполнија батериите. Ме погледна радосно и полека се исправи.</span></span></span></p><p></p><p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #bfbfbf">(декември 2007)</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 25644, member: 272"] [CENTER][B][COLOR=#bfbfbf]Батерии[/COLOR][/B][/CENTER] [LEFT][COLOR=#bfbfbf][/COLOR] [SIZE=3][FONT=Verdana][COLOR=#bfbfbf] И тогаш животот почна... Ги отвори очите и ме погледна нежно. Ме праша: "Што се случи?'' - и повторно се обиде да стане. Клапна тажно. Беше изморена. Сјајот полека и згаснуваше од очите. Батериите несигурно ја држеа во живот. Седеше така неподвижно долго време. Темнина се вгнезди во моето срце. Не сакав да ја гледам така... Да можев само некако да ја заживеам да и ги наполнам батериите со радост. За сето тоа време се тешев некако дека ќе се разбуди пак од тоа тажно сивило. Времето полека одминуваше... Ах и тоа пусто време секогаш полека поминува кога тагата е во нечија душа. Но веќе не можев да седам вака. Се приближив до неа и ја бакнав. Отпрвин почувствував студ но...полека полека изразот на лицето и` се врати. Почна полека полека студенилото да исчезнува, светнаа очите со боја на сафир. Паднаа и првите солзи радосници. Се роди повторно животот во нејзе, се наполнија батериите. Ме погледна радосно и полека се исправи.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [SIZE=3][COLOR=#bfbfbf] [/COLOR][/SIZE] [LEFT][COLOR=#bfbfbf][/COLOR] [SIZE=3][FONT=Verdana][COLOR=#bfbfbf](декември 2007)[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [SIZE=3] [/SIZE] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
На врв
Bottom