Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 225522" data-attributes="member: 1970"><p>Неочекувана средба</p><p></p><p>Го погледна телефонот и набрзина ја прочита пораката</p><p>на која пишуваше:</p><p></p><p>Тука сум.</p><p>Хотел Ароса, соба 103.</p><p>....те чекам..</p><p></p><p>Срцето почна забрзано да и чука,</p><p>и мислите почнаа да кружат во главата како рингишпил.</p><p></p><p>-Ова не е вистина..не е можно тој да е овде...</p><p>-Зошто не ми кажа порано дека ќе дојде?</p><p>-Немаше да му дозволам да дојде..</p><p>-Ќе го спречев...</p><p>-Ќе го убедев дека тоа е погрешно...</p><p></p><p>Набрзина ги облече фармерките и </p><p>патиките, ја навлече широката жолта кошула на себе,</p><p>го зави долгиот шал околу вратот,</p><p>го облече црниот капут,</p><p>ја зема ташната и им посака на колешките убава вечер.</p><p></p><p>Со забрзано темпо чекореше по улиците на градот .</p><p></p><p>Вечерта беше ладна,но убава.</p><p>Ситниот дожд помешан со светлата во ноќта му даваа некоја романтична и релаксирачка нота на градот.</p><p>Широката и длабока капуљача на црниот капут, која ја имаше ставено на главата како заштита од дождот, го сокриваше нејзиното лице, на кое постоеше некоја мешавина од чувства и мисли.</p><p>-Како е можно да е тука?</p><p>-Неверојатно..</p><p>-Не, не верувам во сето ова..можеби само ме зеза...</p><p>-Рече, дека е тука...</p><p>....тој е тука...ТОЈ Е ТУКА...</p><p></p><p></p><p>Продолжува..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 225522, member: 1970"] Неочекувана средба Го погледна телефонот и набрзина ја прочита пораката на која пишуваше: Тука сум. Хотел Ароса, соба 103. ....те чекам.. Срцето почна забрзано да и чука, и мислите почнаа да кружат во главата како рингишпил. -Ова не е вистина..не е можно тој да е овде... -Зошто не ми кажа порано дека ќе дојде? -Немаше да му дозволам да дојде.. -Ќе го спречев... -Ќе го убедев дека тоа е погрешно... Набрзина ги облече фармерките и патиките, ја навлече широката жолта кошула на себе, го зави долгиот шал околу вратот, го облече црниот капут, ја зема ташната и им посака на колешките убава вечер. Со забрзано темпо чекореше по улиците на градот . Вечерта беше ладна,но убава. Ситниот дожд помешан со светлата во ноќта му даваа некоја романтична и релаксирачка нота на градот. Широката и длабока капуљача на црниот капут, која ја имаше ставено на главата како заштита од дождот, го сокриваше нејзиното лице, на кое постоеше некоја мешавина од чувства и мисли. -Како е можно да е тука? -Неверојатно.. -Не, не верувам во сето ова..можеби само ме зеза... -Рече, дека е тука... ....тој е тука...ТОЈ Е ТУКА... Продолжува.. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
На врв
Bottom