Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Praetorian" data-source="post: 17846" data-attributes="member: 477"><p>Полноќна улица</p><p></p><p>Близу октомвриско уморно утро. Одвреме навреме по некој автомобил кој со скинатиот ауспух ми ја труе душава и мрси косата. Рацете ми се во џеб, и допирам само останати 50 денари и две полуискинати цигари во меко пакување. Немам упаљач. </p><p>Поминуваат непознати девојки и млади момчиња кои брзаат дома околу 6 ч. пред да се разбудат нивните дома, да не ги начекаат со повеќе дози алкохол во нив.</p><p>Знам дека ние немаме гајле во врска со таа работа. Во душата сме слободни стрелци, пустињаци на кои не им треба мобилниот да бидат контролирани, ниту пак неколку денари повеќе да бидат купени. </p><p>Мостот останува неколку чекори зад моиве патики, кога зад аголот на улицата гледам двајца млади, пар, адолоесценти, како се расправаат. Како несвесно го трошат времето на исфрлање гнев, безпотребни работи за кои нема утре, нема иднина. </p><p>Рацете ги чувам во јакната, полека заладува од Водно, а твојата рака под мојот пазув ми недостига за да ја пополни тишината додека чекорам со крената глава и една слушалка во левото уво. </p><p>Барем знам дека сме си посакале добра ноќ и мирен сон за убаво, за оваа вечер. </p><p>Се приближувам до дома, зората полека го освојува небото, а мене почнува да ми се јаде Капричиоза.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Praetorian, post: 17846, member: 477"] Полноќна улица Близу октомвриско уморно утро. Одвреме навреме по некој автомобил кој со скинатиот ауспух ми ја труе душава и мрси косата. Рацете ми се во џеб, и допирам само останати 50 денари и две полуискинати цигари во меко пакување. Немам упаљач. Поминуваат непознати девојки и млади момчиња кои брзаат дома околу 6 ч. пред да се разбудат нивните дома, да не ги начекаат со повеќе дози алкохол во нив. Знам дека ние немаме гајле во врска со таа работа. Во душата сме слободни стрелци, пустињаци на кои не им треба мобилниот да бидат контролирани, ниту пак неколку денари повеќе да бидат купени. Мостот останува неколку чекори зад моиве патики, кога зад аголот на улицата гледам двајца млади, пар, адолоесценти, како се расправаат. Како несвесно го трошат времето на исфрлање гнев, безпотребни работи за кои нема утре, нема иднина. Рацете ги чувам во јакната, полека заладува од Водно, а твојата рака под мојот пазув ми недостига за да ја пополни тишината додека чекорам со крената глава и една слушалка во левото уво. Барем знам дека сме си посакале добра ноќ и мирен сон за убаво, за оваа вечер. Се приближувам до дома, зората полека го освојува небото, а мене почнува да ми се јаде Капричиоза. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
На врв
Bottom