Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="crazy67" data-source="post: 145715" data-attributes="member: 1845"><p><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="font-size: 11px"><span style="font-size: 18px"><span style="color: #bfbfbf"> Јас и тишината</span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #bfbfbf">Шшшштт...Дозволи ми да го слушнам гласот на тишината,да ја почувствувам,да ме погали и да ми помогне да си ги средам мислите.Шшшштт...Тука е...Ја слушам...Ја чувствувам...</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #bfbfbf">Многу е тешко да ја слушнеш тишината.Тивкото ветре ме гали по образот,а силното сонце сјае како жолто злато.Препуштена сум и на тишината,под онаа широка дабова сенка,ги слушам своите мисли.Околу мене ечи детска игра, птиците ја пеат својата песна, а езерските води го заплискуваат брегот.Но мене тишината ме води длабоко низ моите мисли и чувства. Шшшштт...Ми зборува срцето...Дозволи ми да го слушнам,да ги искаже своите чувства...Да го разрешам немирот кој владее во мене...Да добијам спокој - нешто во кое тишината ме води. Па со песна тргнувам да го барам спокојот во тишината...</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #bfbfbf">И ете во далечината, кај планините, се појави ѕуницата. Мислите мои патуваат низ нејзините бои, низ оној спектар кој ја маѓепсува природата. Заборавам на проблемите, и се препуштам на музиката, дозволувам тишината да ме води. Бидејќи утре е нов ден, нова надеж,нов почеток...</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="crazy67, post: 145715, member: 1845"] [FONT=lucida grande][SIZE=11px][SIZE=5][COLOR=#bfbfbf] Јас и тишината[/COLOR][/SIZE][/SIZE][/FONT] [SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#bfbfbf]Шшшштт...Дозволи ми да го слушнам гласот на тишината,да ја почувствувам,да ме погали и да ми помогне да си ги средам мислите.Шшшштт...Тука е...Ја слушам...Ја чувствувам... Многу е тешко да ја слушнеш тишината.Тивкото ветре ме гали по образот,а силното сонце сјае како жолто злато.Препуштена сум и на тишината,под онаа широка дабова сенка,ги слушам своите мисли.Околу мене ечи детска игра, птиците ја пеат својата песна, а езерските води го заплискуваат брегот.Но мене тишината ме води длабоко низ моите мисли и чувства. Шшшштт...Ми зборува срцето...Дозволи ми да го слушнам,да ги искаже своите чувства...Да го разрешам немирот кој владее во мене...Да добијам спокој - нешто во кое тишината ме води. Па со песна тргнувам да го барам спокојот во тишината... И ете во далечината, кај планините, се појави ѕуницата. Мислите мои патуваат низ нејзините бои, низ оној спектар кој ја маѓепсува природата. Заборавам на проблемите, и се препуштам на музиката, дозволувам тишината да ме води. Бидејќи утре е нов ден, нова надеж,нов почеток...[/COLOR][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
На врв
Bottom