Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Scars" data-source="post: 137520" data-attributes="member: 264"><p style="text-align: left"><span style="font-size: 13px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">'' Мамо, излегов со пријателите. Отидов на една забава и се сетив што ми рече пред да излезам: "Немој да пиеш, ако возиш." Затоа, испив еден спрајт . Се почувствував горда со себе за, за тоа што го послушав твојот совет , и за разлика од многу мои пријатели бев трезна ! Го Направив својот избор, и твоите</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 13px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">зборови беа свети за мене.</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 13px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">Кога забавата заврши, луѓето почнаа да се качуваат по своите автомобили, пијани. Јас се качив во мојата кола , и земав неколку пријатели пијани со сигурност дека сум во состојба да возам и да ги отнесам дома - живи и здрави .</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 13px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">Тогаш, Мамо, не можев дури ни да замислам што ме очекува. Нешто неочекувано силно ме удри ... Сега сум тука легната - на земјата и прости ми ги слушам полицајците да зборуваат: "Момчето, кое го удри овој автомобил е пијан , но е жив е ".</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 13px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">Мамо, гласовите се толку далечни ..! Крвта ми е насекаде и се обидувам со сите сили да не заплачам .</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 13px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">Можам да ги чујам и докторите: "Девојката нема да издржи".</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 13px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">Сигурна сум мамо дека момчето што ме удри, не сакаше да ме рани.</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 13px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"></span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 13px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">Но зошто ...? Тој пиел, а јас треба да умрам. Зошто животот е толку неправеден, мамо? Зошто луѓето го прават тоа , знаејќи дека можат да избришат толку животи ..?</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 13px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">Мојата болка во моментов е огромна, се едно ме бодат со илјадници ножеви. Мамо, кажи и на сестра ми да не се плаши, кажи му на татко да биде силен. И те молам, оди кај момчето и му дај совет, како даде на мене. Можеби, ако неговите родители му беа рекле да не пие , сега ќе бев жива, мамо! Здивот ми слабее се повеќе и повеќе, и почнувам да се плашам навистина. Тоа се моите последни моменти и се чувствувам толку сама. Како сакав да можеше да си до мене сега, мамо, додека сум тука на земјата, како умирам . Сакав да ти кажам толку работи и сакав да ти кажам мамо, дека те сакам толку многу! Ветувам ќе те чувам, да бидам твојот ангел, и да те бранам како што направи ти. Збогум мамо. "</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Scars, post: 137520, member: 264"] [LEFT][SIZE=13px][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]'' Мамо, излегов со пријателите. Отидов на една забава и се сетив што ми рече пред да излезам: "Немој да пиеш, ако возиш." Затоа, испив еден спрајт . Се почувствував горда со себе за, за тоа што го послушав твојот совет , и за разлика од многу мои пријатели бев трезна ! Го Направив својот избор, и твоите[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=13px][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]зборови беа свети за мене.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=13px][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]Кога забавата заврши, луѓето почнаа да се качуваат по своите автомобили, пијани. Јас се качив во мојата кола , и земав неколку пријатели пијани со сигурност дека сум во состојба да возам и да ги отнесам дома - живи и здрави .[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=13px][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]Тогаш, Мамо, не можев дури ни да замислам што ме очекува. Нешто неочекувано силно ме удри ... Сега сум тука легната - на земјата и прости ми ги слушам полицајците да зборуваат: "Момчето, кое го удри овој автомобил е пијан , но е жив е ".[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=13px][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]Мамо, гласовите се толку далечни ..! Крвта ми е насекаде и се обидувам со сите сили да не заплачам .[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=13px][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]Можам да ги чујам и докторите: "Девојката нема да издржи". Сигурна сум мамо дека момчето што ме удри, не сакаше да ме рани. Но зошто ...? Тој пиел, а јас треба да умрам. Зошто животот е толку неправеден, мамо? Зошто луѓето го прават тоа , знаејќи дека можат да избришат толку животи ..? Мојата болка во моментов е огромна, се едно ме бодат со илјадници ножеви. Мамо, кажи и на сестра ми да не се плаши, кажи му на татко да биде силен. И те молам, оди кај момчето и му дај совет, како даде на мене. Можеби, ако неговите родители му беа рекле да не пие , сега ќе бев жива, мамо! Здивот ми слабее се повеќе и повеќе, и почнувам да се плашам навистина. Тоа се моите последни моменти и се чувствувам толку сама. Како сакав да можеше да си до мене сега, мамо, додека сум тука на земјата, како умирам . Сакав да ти кажам толку работи и сакав да ти кажам мамо, дека те сакам толку многу! Ветувам ќе те чувам, да бидам твојот ангел, и да те бранам како што направи ти. Збогум мамо. "[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
На врв
Bottom