Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Trouble" data-source="post: 112838" data-attributes="member: 666"><p>Ми треба чувството на требање...</p><p></p><p>Ги гледам старите фотографии. Некои слики ми недостасуваат, други пак отповеќе ги има...</p><p>Ми недостасуваат највеќе оние што никогаш не ни можев да ги сликам. Истите случки постојано ме следат, одамна, сеуште, верувам дека и утре повторно ќе ги предизвикам... а немам ниедна фотографија.....</p><p>И тогаш кога не знам што сакам, знам дека ми недостасуваш, постојано, зошто немам ниедна фотографија од оние чувства кои ни самата себеси не можам да си ги разјаснам, зошто немам доволно пробивен поглед за да проникнам во твоите мисли...</p><p>И...Ми требаш. Ми треба чувството на требање. И сакам да ти требам.</p><p>Не барам многу, сакам само да ми дозволиш да бидам бескрајно разгалена и да ме прегрнеш кога ќе легнам крај тебе. Јас ќе бидам вистинска а ти повеќе нема да бидеш нестварен....</p><p>Секој ден, секој ден, повторно се обидувам да те обликувам, да ти ја дадам онаа форма која што потполно и одговара на формата на мојата празнина. И секогаш кога ќе помислам дека сум успеала се претвораш во ништо. Тогаш низ тебе можам да го погледнам минатото. Се сеќавам на она што си го ветив - ќе се преправам дека никогаш не сум те ни сретнала за да можам да продолжам да чекорам без да се вртам наназад. Таму назад тешко е, таму почива моето детство...</p><p>А ти, пак си тука за да ми требаш...</p><p>Проверувам во огледало дали сеуште ја поседувам младоста..... Не знам ни каде е границата а тоа ме плаши. Кога се ќе остане зад онаа линија каде што почива моето детство, се плашам дека ќе ми требаш уште повеќе.</p><p>Ти си од обете страни...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Trouble, post: 112838, member: 666"] Ми треба чувството на требање... Ги гледам старите фотографии. Некои слики ми недостасуваат, други пак отповеќе ги има... Ми недостасуваат највеќе оние што никогаш не ни можев да ги сликам. Истите случки постојано ме следат, одамна, сеуште, верувам дека и утре повторно ќе ги предизвикам... а немам ниедна фотографија..... И тогаш кога не знам што сакам, знам дека ми недостасуваш, постојано, зошто немам ниедна фотографија од оние чувства кои ни самата себеси не можам да си ги разјаснам, зошто немам доволно пробивен поглед за да проникнам во твоите мисли... И...Ми требаш. Ми треба чувството на требање. И сакам да ти требам. Не барам многу, сакам само да ми дозволиш да бидам бескрајно разгалена и да ме прегрнеш кога ќе легнам крај тебе. Јас ќе бидам вистинска а ти повеќе нема да бидеш нестварен.... Секој ден, секој ден, повторно се обидувам да те обликувам, да ти ја дадам онаа форма која што потполно и одговара на формата на мојата празнина. И секогаш кога ќе помислам дека сум успеала се претвораш во ништо. Тогаш низ тебе можам да го погледнам минатото. Се сеќавам на она што си го ветив - ќе се преправам дека никогаш не сум те ни сретнала за да можам да продолжам да чекорам без да се вртам наназад. Таму назад тешко е, таму почива моето детство... А ти, пак си тука за да ми требаш... Проверувам во огледало дали сеуште ја поседувам младоста..... Не знам ни каде е границата а тоа ме плаши. Кога се ќе остане зад онаа линија каде што почива моето детство, се плашам дека ќе ми требаш уште повеќе. Ти си од обете страни... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Раскази
На врв
Bottom