Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Разлики помеѓу македонските жени и оние од странство
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Electra" data-source="post: 374630" data-attributes="member: 229"><p>Реално, мислам дека доста се има сменето последниве години откако последно била активна темава.</p><p>Не дека сега не гледам жени од типот што сум ги опишала погоре, но ги доживувам сите поинаку.</p><p>Дали е до годините или до сменетите гледишта, не знам. Можеби и двете. Најверојатно.</p><p></p><p>Според изглед, мислам дека полека им парираме на жените од светот. Помладите с(м)е посвесни дека жената заслужува да се негува и може да си го приушти тоа, а среќа се смени и модата, па не ни се нудат само Версаче кошули од 900 евра или Тања Савич стајлинг од 2008 со тенка хеланка до потколеница, лихто-плава туника и широк каиш со некоја заслепувачка тока и секако - црни топуци. </p><p>Не знам, бар мене транзицијата од тинејџерка во возрасна ме фати во една од полошите ери за модата. Не можев да најдам повисок струк или обична блуза без шљокици некаде до кај 2014-та ко ништо...</p><p></p><p>Карактерно сме исто доста напреднати. Помалку застапено е она „Што ќе кажат другите“, полека учиме дека не треба да постои срам и вина ако не сакаш да си домаќинка и мајка (секако и дека е сосема океј ако сакаш да си баш тоа), добивме повеќе елан да се спротиставиме на токсични љубовни, пријателски и професионални врски.</p><p>Далеку е од идеално, никогаш (и никаде) нема ни да биде, но мило ми е што Балканот, ко целина, се свестува за некои проблеми и прашања.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Electra, post: 374630, member: 229"] Реално, мислам дека доста се има сменето последниве години откако последно била активна темава. Не дека сега не гледам жени од типот што сум ги опишала погоре, но ги доживувам сите поинаку. Дали е до годините или до сменетите гледишта, не знам. Можеби и двете. Најверојатно. Според изглед, мислам дека полека им парираме на жените од светот. Помладите с(м)е посвесни дека жената заслужува да се негува и може да си го приушти тоа, а среќа се смени и модата, па не ни се нудат само Версаче кошули од 900 евра или Тања Савич стајлинг од 2008 со тенка хеланка до потколеница, лихто-плава туника и широк каиш со некоја заслепувачка тока и секако - црни топуци. Не знам, бар мене транзицијата од тинејџерка во возрасна ме фати во една од полошите ери за модата. Не можев да најдам повисок струк или обична блуза без шљокици некаде до кај 2014-та ко ништо... Карактерно сме исто доста напреднати. Помалку застапено е она „Што ќе кажат другите“, полека учиме дека не треба да постои срам и вина ако не сакаш да си домаќинка и мајка (секако и дека е сосема океј ако сакаш да си баш тоа), добивме повеќе елан да се спротиставиме на токсични љубовни, пријателски и професионални врски. Далеку е од идеално, никогаш (и никаде) нема ни да биде, но мило ми е што Балканот, ко целина, се свестува за некои проблеми и прашања. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Разлики помеѓу македонските жени и оние од странство
На врв
Bottom