Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Разлики помеѓу македонските жени и оние од странство
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хоуп*" data-source="post: 232589" data-attributes="member: 2740"><p>Ќе се задржам кај надворешниот изглед повеќе.</p><p>Кога ќе направиш споредба на наша жена и жена од ван нашите граници, без да ја знаеш политиката и условите на државите од кај што доаѓаат, нашиве жени даваат впечаток како да се од многу финанскиски моќна држава, или ете бар некое влијателно семејство спрема другите жени. И не само надворешен изглед, него и понашање. Манири како да била хранета со златна лажичка. Да се наоѓа и на планина, нашата жена е дотерана како хостеса. Битно и е секогаш да е скоцкана, дотерана, нашминкана, средена.. Без разлика дали тие пари биле наменети за пелените на детето, за доградба на спратот која чека пола век или за кирија на гарсоњерата во која живее со трите деца и мажот, ќе бидат потрошени на скапа ташна, штикла или наочари. Не е битно што детето размрсулавено шета покрај нејзе, битно е она да не биде видена во исти алишта два дена по ред... Разликата е што другиве жени си живеат живот согласно со класата на која припаѓаат, не се луксузираат толку како нашиве ако немаат и не се срамат од тоа што се, мада зошто и не е како кај нас да те проценуваат по изглед, па кутриве наши жени се присилени да бидат секогаш како 1000000 долари, пошто во спротивно, нема да бидат прифатени од општеството, па и во најлош случај може да останат и "стари моми"</p><p></p><p>И оние трач собиранки што се хит кај нашите жени, а барем јас не сум ги видела никаде во ни една држава кај што сум била. Понеделник кај Дивна, вторник кај Лидија, среда кај мене и тн и тн собиранка по повод свадбата на ќерката на комшијата. Малце греена ракија пред кафето и дискусијата може да почне.</p><p>-Фустанот беше мн скап, а немаат леб да јадат, па и лимузина и платиле, а дома со стаорци спијат... </p><p></p><p>И оние домаќинки, прибрани и со лице во маало, не дај боже да ги сретнеш на некоја прослава или свадба. Прво не стануваат од маса дур не направат маф се, од вода до главно јадење, на маса трошка да не остане, па после една чаша ракија добиваат нагон за ванземско лудување, чочеци и кокетирање со главниот гостин на да ја земеме пример свадбата-пијаниот кум. И последна фаза, паѓање на оро и носење дома со брза помош. Такви "домаќинки " исто не сум сретнала по други места. </p><p></p><p>Ете тоа е дел од разликите на нашата жена и жената од странство гледано со мои очи.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хоуп*, post: 232589, member: 2740"] Ќе се задржам кај надворешниот изглед повеќе. Кога ќе направиш споредба на наша жена и жена од ван нашите граници, без да ја знаеш политиката и условите на државите од кај што доаѓаат, нашиве жени даваат впечаток како да се од многу финанскиски моќна држава, или ете бар некое влијателно семејство спрема другите жени. И не само надворешен изглед, него и понашање. Манири како да била хранета со златна лажичка. Да се наоѓа и на планина, нашата жена е дотерана како хостеса. Битно и е секогаш да е скоцкана, дотерана, нашминкана, средена.. Без разлика дали тие пари биле наменети за пелените на детето, за доградба на спратот која чека пола век или за кирија на гарсоњерата во која живее со трите деца и мажот, ќе бидат потрошени на скапа ташна, штикла или наочари. Не е битно што детето размрсулавено шета покрај нејзе, битно е она да не биде видена во исти алишта два дена по ред... Разликата е што другиве жени си живеат живот согласно со класата на која припаѓаат, не се луксузираат толку како нашиве ако немаат и не се срамат од тоа што се, мада зошто и не е како кај нас да те проценуваат по изглед, па кутриве наши жени се присилени да бидат секогаш како 1000000 долари, пошто во спротивно, нема да бидат прифатени од општеството, па и во најлош случај може да останат и "стари моми" И оние трач собиранки што се хит кај нашите жени, а барем јас не сум ги видела никаде во ни една држава кај што сум била. Понеделник кај Дивна, вторник кај Лидија, среда кај мене и тн и тн собиранка по повод свадбата на ќерката на комшијата. Малце греена ракија пред кафето и дискусијата може да почне. -Фустанот беше мн скап, а немаат леб да јадат, па и лимузина и платиле, а дома со стаорци спијат... И оние домаќинки, прибрани и со лице во маало, не дај боже да ги сретнеш на некоја прослава или свадба. Прво не стануваат од маса дур не направат маф се, од вода до главно јадење, на маса трошка да не остане, па после една чаша ракија добиваат нагон за ванземско лудување, чочеци и кокетирање со главниот гостин на да ја земеме пример свадбата-пијаниот кум. И последна фаза, паѓање на оро и носење дома со брза помош. Такви "домаќинки " исто не сум сретнала по други места. Ете тоа е дел од разликите на нашата жена и жената од странство гледано со мои очи. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Разлики помеѓу македонските жени и оние од странство
На врв
Bottom