Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Провинцијалска идеја за екскурзија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Deviously Devilish" data-source="post: 142631" data-attributes="member: 1790"><p>Не се лутам нешто премногу, јас сум човек кој премногу простува, онака, нејкам конфликти воопшто. Какво е тоа право да им се може, само зошто професорите ги фаворизираат ради кешот? Значи ако е така, денес моралните и духовните вредности не вредат ништо ако имаш пари нели? Епа на осумдесет мина ни е скурчено од тоа, сакавме само да им потенцитаме дека се простеат. Јас немав никаква опција ниту право на глас, заедно со сите тие осумдесет. Тоа не е фер. Најмногу ме курчи нееднаквост, незаслужена нееднаквост! Знам дека многу работи во животот се не фер, и дека секогаш ќе е така, но зошто неможеа тие да кешат глава на една страна, а ние на друга? Нашата? Така секој е среќен екскурзијата топ. Зошто таквите луѓе морааа да го наметнат се она што е нивно, а некому му е тоа одбивно. Во право си. Ме курчи тоа што сељачана одлучува за такви големи одлуки и што сваќаш на многу мала возраст дека животот е кучка и ништо не е фер. Немавме некој особен избор или право на глас, не дека дозволивме.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Deviously Devilish, post: 142631, member: 1790"] Не се лутам нешто премногу, јас сум човек кој премногу простува, онака, нејкам конфликти воопшто. Какво е тоа право да им се може, само зошто професорите ги фаворизираат ради кешот? Значи ако е така, денес моралните и духовните вредности не вредат ништо ако имаш пари нели? Епа на осумдесет мина ни е скурчено од тоа, сакавме само да им потенцитаме дека се простеат. Јас немав никаква опција ниту право на глас, заедно со сите тие осумдесет. Тоа не е фер. Најмногу ме курчи нееднаквост, незаслужена нееднаквост! Знам дека многу работи во животот се не фер, и дека секогаш ќе е така, но зошто неможеа тие да кешат глава на една страна, а ние на друга? Нашата? Така секој е среќен екскурзијата топ. Зошто таквите луѓе морааа да го наметнат се она што е нивно, а некому му е тоа одбивно. Во право си. Ме курчи тоа што сељачана одлучува за такви големи одлуки и што сваќаш на многу мала возраст дека животот е кучка и ништо не е фер. Немавме некој особен избор или право на глас, не дека дозволивме. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Провинцијалска идеја за екскурзија
На врв
Bottom