Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Провинцијалска идеја за екскурзија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Deviously Devilish" data-source="post: 142600" data-attributes="member: 1790"><p>[USER=229]Electra[/USER]</p><p>[USER=21]Jackal[/USER]</p><p>[USER=1076]DisturbeD[/USER]</p><p>[USER=1116]Rodeo Tvrdo[/USER]</p><p>[USER=896]Coelho[/USER]</p><p>[USER=1768]Arkantos[/USER]</p><p>[USER=67]lady_blue[/USER]</p><p>Знаев дека ќе има многу контрадикторни мислења на темава, и сите ќе се бунат за едно исто, но драги мои jас не велам дека не купив ништо, купив, не велам дека не пиев, пиев - човек сум, пиев до граница. Електра препрочитај уште еднаш за делот на кремците - не ги омаловажувам оние што немаат, туку кремците што одат во кинески и земаат роба од таму, а се фалат сме се сликале пред гучи, ме разбираш ли мила? Ако беа кремци ко што треба зошто не купија од тој бутик? Зошто не се осмелија да влезат? А се прокламира - ајм кремац енд ај ноу ит. Ако, нека сакаат гучи, нека се сликаат пред гучи, но нема ли елитни марки и во Македонија? Продавници со таква роба? Зошто да се сликаат баш во Италија и зошто да купат нешто од Италија кога и кај нас го има истото, пред нос им е, и јас и сите тие првпат одиме таму, не ги судам воопшто, немојте да мислите дека сум седнала во ќош и дека на сите јас им мрчорам за тоа колку сум јас возрасна, начитана а тие прости. НЕ! Не ја свативте пораката што сакав ја да пренесам во колумнава. Зошто во Италија да се изрокаат од пиење и се да пропуштат после? ЗНАМ дека првпат одат, значи општопознато е сами се изјасниа. Дали неможат во Македонија? Појако ќе е таму? Што е разликата што кога тука излегуваме пијат по едно пиво, а во Италија наместо за влез во колосеум каде претпоставувам еднаш само имаат шанса да го видат, тие појдат ке купат пиво, и ќе се дамлосаат? Значи сите исто имаме скоро шетано, и јас сум провинцијалка, ама драги мои неможете ни да замислите колку е мизерно - има одредени денови за шопинг - одредени денови за посета нели? Секој си ги задоволува страстите - Но во деновите за шопинг зошто за пет шмизлиња кои застануваат буквално секоја ден пред ист излог за да се сликаат, да чекаме сто души и да не кочат во наша сатисфакција. Треба да си малку колегијален. Не викам дека јас немав другарки, дека не се дружев дека не лудував и јас, јас сум нормална тинејџерка сакам да правам нормални работи, но не претерувам, имам осет пазам да не наштетам некому . Никаде не реков дека ја сум ПОГОЛЕМА или дека се величам, ниту дека немам попаметна работа од набљјудување некој што прави и како прави, но едноставно премногу се наметнуваат и да си слеп ќе видиш. Значи и јас правев интересни работи по пат - човек сум нели? Но имаше типка што буквално се лакираше на секоја пауза, и на паузи четири девојчиња на СЕКОЈА вадеа куфери и масираа секој за да се преслечат и да се сликнат. Зошто сите да касниме и да скапуваме во автобус? Викаш културно во два сатот по полноќ после цела ден сликање и блицови во автобус - те молам девојко ни се спие нас тука. Она не те е*е ни три посто. Зборам за такви нападни фаци драги мои, јас имам голема толеранција бидејќи секој е различен но шет девојки и пет момци да штетат на други двестотини зошто имаат повеќе кеш не е фер, не се величам но мака ми е што не ја доловивте поентата што јас сакав да ви ја образложам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Deviously Devilish, post: 142600, member: 1790"] [USER=229]Electra[/USER] [USER=21]Jackal[/USER] [USER=1076]DisturbeD[/USER] [USER=1116]Rodeo Tvrdo[/USER] [USER=896]Coelho[/USER] [USER=1768]Arkantos[/USER] [USER=67]lady_blue[/USER] Знаев дека ќе има многу контрадикторни мислења на темава, и сите ќе се бунат за едно исто, но драги мои jас не велам дека не купив ништо, купив, не велам дека не пиев, пиев - човек сум, пиев до граница. Електра препрочитај уште еднаш за делот на кремците - не ги омаловажувам оние што немаат, туку кремците што одат во кинески и земаат роба од таму, а се фалат сме се сликале пред гучи, ме разбираш ли мила? Ако беа кремци ко што треба зошто не купија од тој бутик? Зошто не се осмелија да влезат? А се прокламира - ајм кремац енд ај ноу ит. Ако, нека сакаат гучи, нека се сликаат пред гучи, но нема ли елитни марки и во Македонија? Продавници со таква роба? Зошто да се сликаат баш во Италија и зошто да купат нешто од Италија кога и кај нас го има истото, пред нос им е, и јас и сите тие првпат одиме таму, не ги судам воопшто, немојте да мислите дека сум седнала во ќош и дека на сите јас им мрчорам за тоа колку сум јас возрасна, начитана а тие прости. НЕ! Не ја свативте пораката што сакав ја да пренесам во колумнава. Зошто во Италија да се изрокаат од пиење и се да пропуштат после? ЗНАМ дека првпат одат, значи општопознато е сами се изјасниа. Дали неможат во Македонија? Појако ќе е таму? Што е разликата што кога тука излегуваме пијат по едно пиво, а во Италија наместо за влез во колосеум каде претпоставувам еднаш само имаат шанса да го видат, тие појдат ке купат пиво, и ќе се дамлосаат? Значи сите исто имаме скоро шетано, и јас сум провинцијалка, ама драги мои неможете ни да замислите колку е мизерно - има одредени денови за шопинг - одредени денови за посета нели? Секој си ги задоволува страстите - Но во деновите за шопинг зошто за пет шмизлиња кои застануваат буквално секоја ден пред ист излог за да се сликаат, да чекаме сто души и да не кочат во наша сатисфакција. Треба да си малку колегијален. Не викам дека јас немав другарки, дека не се дружев дека не лудував и јас, јас сум нормална тинејџерка сакам да правам нормални работи, но не претерувам, имам осет пазам да не наштетам некому . Никаде не реков дека ја сум ПОГОЛЕМА или дека се величам, ниту дека немам попаметна работа од набљјудување некој што прави и како прави, но едноставно премногу се наметнуваат и да си слеп ќе видиш. Значи и јас правев интересни работи по пат - човек сум нели? Но имаше типка што буквално се лакираше на секоја пауза, и на паузи четири девојчиња на СЕКОЈА вадеа куфери и масираа секој за да се преслечат и да се сликнат. Зошто сите да касниме и да скапуваме во автобус? Викаш културно во два сатот по полноќ после цела ден сликање и блицови во автобус - те молам девојко ни се спие нас тука. Она не те е*е ни три посто. Зборам за такви нападни фаци драги мои, јас имам голема толеранција бидејќи секој е различен но шет девојки и пет момци да штетат на други двестотини зошто имаат повеќе кеш не е фер, не се величам но мака ми е што не ја доловивте поентата што јас сакав да ви ја образложам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Провинцијалска идеја за екскурзија
На врв
Bottom