Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Предлози за книги - Со кратка рецензија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Primrose" data-source="post: 106204" data-attributes="member: 149"><p><strong><span style="font-size: 15px">Сеќавање на моите тажни курви- Габриел Гарсија Маркез</span></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 13px"><span style="color: #000000">„</span></span></span><strong>Во моите деведесетти години одлучив да си подарам себеси љубовна ноќ со млада девица</strong><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 13px"><span style="color: #000000">.“- вели новинарот кој е на прагот на смртта- Човек, кој првпат во својот живот се заљубил на 90 години, во млада девојка. Во својот живот спиел само со проституктки. Тие жени, кои тој ги нарекува </span></span></span><em>моите тажни курви</em><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 13px"><span style="color: #000000">, тој ги запишува во својот список и се повеќе од петстотини. Девојката пак, која му ја продала својата невиност, го направила тоа поради своето семејство.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 13px"><span style="color: #000000">Љубов, претставена на малку поинаков начин, апсурден и невозможен, а за раскажувачкиот стил на Маркез, излишно е да коментирам.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Primrose, post: 106204, member: 149"] [B][SIZE=4]Сеќавање на моите тажни курви- Габриел Гарсија Маркез[/SIZE][/B] [FONT=arial][SIZE=13px][COLOR=#000000]„[/COLOR][/SIZE][/FONT][B]Во моите деведесетти години одлучив да си подарам себеси љубовна ноќ со млада девица[/B][FONT=arial][SIZE=13px][COLOR=#000000].“- вели новинарот кој е на прагот на смртта- Човек, кој првпат во својот живот се заљубил на 90 години, во млада девојка. Во својот живот спиел само со проституктки. Тие жени, кои тој ги нарекува [/COLOR][/SIZE][/FONT][I]моите тажни курви[/I][FONT=arial][SIZE=13px][COLOR=#000000], тој ги запишува во својот список и се повеќе од петстотини. Девојката пак, која му ја продала својата невиност, го направила тоа поради своето семејство.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=arial][SIZE=13px][COLOR=#000000]Љубов, претставена на малку поинаков начин, апсурден и невозможен, а за раскажувачкиот стил на Маркез, излишно е да коментирам.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Предлози за книги - Со кратка рецензија
На врв
Bottom