Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Авто-мото
Потрошувачка на масло во мотор
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Maks" data-source="post: 185966" data-attributes="member: 171"><p>Имам Рено 19 1.9Д од 93-та тече од семеринг па на 1000 км километража не му фале 1л. масло.</p><p>Еве едно објаснување од мене...</p><p>Нормално е да троши масло кај дизел моторот затоа што дел од него со тек на времето од самата температура на моторот испарува (согорува) и тој дел се губи преку издувните вентили низ издувот во вид на гас, но 1л. за 1000 км е премногу. Обично исправен дизел троши од 100 до 500 грама. масло на 10 000 км во зависност од квалитетот на маслото.</p><p>Очигледно е дека нешто не е во ред со колата доколку на таа километража го троши тоа количество масло</p><p>или тече масло од некој семеринг или пак во најлош случај колата има пукнат (скршен) клипен прстен (Карика).</p><p>Ме интересира дали колата на ладно време (-5, -10) пали без проблем без многу верглање?</p><p>Доколку НЕ, можноста да е карика е голема. </p><p>Треба да се испита компресија во сите цилиндри, доколку во некој компресијата е значително помала од другите во тој цилиндар е и проблемот. </p><p>[ATTACH=full]13900[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maks, post: 185966, member: 171"] Имам Рено 19 1.9Д од 93-та тече од семеринг па на 1000 км километража не му фале 1л. масло. Еве едно објаснување од мене... Нормално е да троши масло кај дизел моторот затоа што дел од него со тек на времето од самата температура на моторот испарува (согорува) и тој дел се губи преку издувните вентили низ издувот во вид на гас, но 1л. за 1000 км е премногу. Обично исправен дизел троши од 100 до 500 грама. масло на 10 000 км во зависност од квалитетот на маслото. Очигледно е дека нешто не е во ред со колата доколку на таа километража го троши тоа количество масло или тече масло од некој семеринг или пак во најлош случај колата има пукнат (скршен) клипен прстен (Карика). Ме интересира дали колата на ладно време (-5, -10) пали без проблем без многу верглање? Доколку НЕ, можноста да е карика е голема. Треба да се испита компресија во сите цилиндри, доколку во некој компресијата е значително помала од другите во тој цилиндар е и проблемот. [ATTACH=full]13900[/ATTACH] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Авто-мото
Потрошувачка на масло во мотор
На врв
Bottom