Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Потреба за зборење за себе
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Ditto+Maker" data-source="post: 311727" data-attributes="member: 5799"><p>Ти благодарам.</p><p>Како што многу (за кого- како)зборуваме и им докажуваме на другите како сме подобри и имаме повеќе, така за своите маки и проблеми уште повеќе се "фалиме".</p><p>Сум забележал дека луѓето повеќе ги интересира нешто лошо што им се случило на другите, отколку нешто што е добро. А, пак, на оние кои нешто лошо им се случило се' повеќе се трудат да се покажат како "напатени" персони.</p><p>А, на форумов се зголемува уште повеќе желбата поради тоа што ја имаш анонимноста и никој не те познава(некогаш има исклучоци). Друга работа е тоа што се бара од тебе да го искажеш своето мислење, и јасно, желбата можеби несвесно се зголемува. На крајот, среќно и задоволно твоето его од себе- претставувањето продолжува понатаму- во потрага по нови " жртви".</p><p>Од друга страна, можеби личноста која се крие зад одреден ник е затворена, па со ова без никој да ја познава, говори за себе и за своите (не)квалитети. Познавам луѓе кои надвор од домот се однесуваат супериорно, додека во домот се инфериорни пред своите/ својот партнер.</p><p>Луѓето мислат дека науката и технологијата се отидени напред и дека многу работи се знаат... Но, всушност, многу малку е откриено. Не е откриено ни ова: зошто имаме потреба да говориме за себе си... Едноставно секогаш одговорот е едноставен: егото.</p><p>Тој одговор и' се наметнува на пошироката народна маса, и тој одговор е прифатен.</p><p>На пример, во темата <em>Што последно си купивте? ЈАС </em>си пишувам што сум си купил затоа што сакам да му кажам на некого, макар и никој да не прочта јас ќе се 'издувам', така да се изразам.</p><p>На крајот на краиштата, се вика форум, се искажуваме себе си.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ditto+Maker, post: 311727, member: 5799"] Ти благодарам. Како што многу (за кого- како)зборуваме и им докажуваме на другите како сме подобри и имаме повеќе, така за своите маки и проблеми уште повеќе се "фалиме". Сум забележал дека луѓето повеќе ги интересира нешто лошо што им се случило на другите, отколку нешто што е добро. А, пак, на оние кои нешто лошо им се случило се' повеќе се трудат да се покажат како "напатени" персони. А, на форумов се зголемува уште повеќе желбата поради тоа што ја имаш анонимноста и никој не те познава(некогаш има исклучоци). Друга работа е тоа што се бара од тебе да го искажеш своето мислење, и јасно, желбата можеби несвесно се зголемува. На крајот, среќно и задоволно твоето его од себе- претставувањето продолжува понатаму- во потрага по нови " жртви". Од друга страна, можеби личноста која се крие зад одреден ник е затворена, па со ова без никој да ја познава, говори за себе и за своите (не)квалитети. Познавам луѓе кои надвор од домот се однесуваат супериорно, додека во домот се инфериорни пред своите/ својот партнер. Луѓето мислат дека науката и технологијата се отидени напред и дека многу работи се знаат... Но, всушност, многу малку е откриено. Не е откриено ни ова: зошто имаме потреба да говориме за себе си... Едноставно секогаш одговорот е едноставен: егото. Тој одговор и' се наметнува на пошироката народна маса, и тој одговор е прифатен. На пример, во темата [I]Што последно си купивте? ЈАС [/I]си пишувам што сум си купил затоа што сакам да му кажам на некого, макар и никој да не прочта јас ќе се 'издувам', така да се изразам. На крајот на краиштата, се вика форум, се искажуваме себе си. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Потреба за зборење за себе
На врв
Bottom