Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Постои ли избор?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 159779" data-attributes="member: 1970"><p>Постои избор.</p><p>Мегутоа зависи каде и во каква ситуација.</p><p>Никој неможе да ни наметне нешто кое не сакаме да го направиме.</p><p>Изборот го правиме самите ние нормално.</p><p>Некои се храбри и го избираат она што сакаат да го прават,а некои од различни причини дали страв,навика,сигурност го одбираат она наједноставното,плашејки се од новото непознатото..</p><p>Се плашат да ризикуваат,да ризикуваат да го изгубат она што го имаат..</p><p>Добар пример се секогаш муслиманските жени од нецивилизираните земји и не само тие туку познавам многу такви кои се плашат да променат нешто во својата врска и да го одат патот кој тие сакаат да го одат..не се храбри да направат нешто што сакаат да го прават,секогаш некои изреки,стравови и сл..</p><p>Голем број на муслимански жени се приморани,да се мажат со луге кои родителите ги избрале за нив..</p><p>Сепак треба добра порција храброст да се спротивстават на одлуките донесени од родителите и да го одат патот кој тие го избрале а не родителите...и секогаш постои можност да бидат убиени од сопствената фамилија,за такви лични избори,мислам ако се спротивстават на такви одлуки..</p><p>Срекна сум што сум родена во цивилизирана земја каде јас самата сум одговорна за својот избор,</p><p>и имам можност да избирам..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 159779, member: 1970"] Постои избор. Мегутоа зависи каде и во каква ситуација. Никој неможе да ни наметне нешто кое не сакаме да го направиме. Изборот го правиме самите ние нормално. Некои се храбри и го избираат она што сакаат да го прават,а некои од различни причини дали страв,навика,сигурност го одбираат она наједноставното,плашејки се од новото непознатото.. Се плашат да ризикуваат,да ризикуваат да го изгубат она што го имаат.. Добар пример се секогаш муслиманските жени од нецивилизираните земји и не само тие туку познавам многу такви кои се плашат да променат нешто во својата врска и да го одат патот кој тие сакаат да го одат..не се храбри да направат нешто што сакаат да го прават,секогаш некои изреки,стравови и сл.. Голем број на муслимански жени се приморани,да се мажат со луге кои родителите ги избрале за нив.. Сепак треба добра порција храброст да се спротивстават на одлуките донесени од родителите и да го одат патот кој тие го избрале а не родителите...и секогаш постои можност да бидат убиени од сопствената фамилија,за такви лични избори,мислам ако се спротивстават на такви одлуки.. Срекна сум што сум родена во цивилизирана земја каде јас самата сум одговорна за својот избор, и имам можност да избирам.. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Постои ли избор?
На врв
Bottom