Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Постои лево и постои десно, не тукутака
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="lady_blue" data-source="post: 149098" data-attributes="member: 67"><p>.</p><p>Не помнам имиња. И онака малку ми говорат за она што зад нив се крие. И таа би можела да се вика и вака и така и било како и секако.</p><p></p><p>Но, за мене е „Таа која сопствената сигурност ја носи на грбот“. Како товар. Претежок товар од кој не знае како да се ослободи, не знае како да го надмине.</p><p></p><p>„Секогаш победник, никогаш поразена“ – тоа е она што ја турка напред.Барем таа така тоа го доживува, како туркање напред.</p><p></p><p>Се обидував да ја натерам да погледне лево и десно од себе, барем понекогаш, барем за еден миг. Ќе видеше дека она што за неа значи напред, всушност е надолу.</p><p>Ја сакав. Беше моја. Ѝ бев потребна. И таа мене. Можеби бевме лева и десна половина од едно цело. Можеби ќе останевме една покрај друга, ако ме слушнеше барем еднаш, ако ме послушаше барем еднаш.</p><p></p><p>Рече дека сум наивна. Простодушна. Малечка.</p><p>Ѝ реков – не мора да ти е сѐ секогаш јасно.</p><p>Ѝ реков – не мораш да имаш одговор на секое прашање.</p><p>Ѝ реков – понекогаш е „можеби“ наместо „сигурно“.</p><p>Ѝ реков – понекогаш прифати, наместо да наметнуваш.</p><p>Ме нарече предавник. Рече дека си е сама на себе доволна.</p><p>Замина.</p><p></p><p>Сеуште сме лева и десна половина од едно цело. Со бескрај помеѓу.</p><p></p><p>Понекогаш стојам во место, понекогаш се враќам назад. Но, понекогаш, чекорам напред.</p><p>Таа е на милиметар до дното.</p><p>Ѝ сеуште не погледнува ни лево, ни десно.</p><p></p><p><strong>Сигурноста во себе, е преголем товар, ако не знаеш каде да ја носиш.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lady_blue, post: 149098, member: 67"] . Не помнам имиња. И онака малку ми говорат за она што зад нив се крие. И таа би можела да се вика и вака и така и било како и секако. Но, за мене е „Таа која сопствената сигурност ја носи на грбот“. Како товар. Претежок товар од кој не знае како да се ослободи, не знае како да го надмине. „Секогаш победник, никогаш поразена“ – тоа е она што ја турка напред.Барем таа така тоа го доживува, како туркање напред. Се обидував да ја натерам да погледне лево и десно од себе, барем понекогаш, барем за еден миг. Ќе видеше дека она што за неа значи напред, всушност е надолу. Ја сакав. Беше моја. Ѝ бев потребна. И таа мене. Можеби бевме лева и десна половина од едно цело. Можеби ќе останевме една покрај друга, ако ме слушнеше барем еднаш, ако ме послушаше барем еднаш. Рече дека сум наивна. Простодушна. Малечка. Ѝ реков – не мора да ти е сѐ секогаш јасно. Ѝ реков – не мораш да имаш одговор на секое прашање. Ѝ реков – понекогаш е „можеби“ наместо „сигурно“. Ѝ реков – понекогаш прифати, наместо да наметнуваш. Ме нарече предавник. Рече дека си е сама на себе доволна. Замина. Сеуште сме лева и десна половина од едно цело. Со бескрај помеѓу. Понекогаш стојам во место, понекогаш се враќам назад. Но, понекогаш, чекорам напред. Таа е на милиметар до дното. Ѝ сеуште не погледнува ни лево, ни десно. [B]Сигурноста во себе, е преголем товар, ако не знаеш каде да ја носиш.[/B] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Постои лево и постои десно, не тукутака
На врв
Bottom