Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Посвети поема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 369591" data-attributes="member: 3868"><p>[USER=3190]@Mystic[/USER] </p><p><em></em></p><p><em>Učio si me suptilnosti: to te ulica grli a ne ja</em></p><p><em>To te sve ciklame na balkonima drže za ruku a ne ja</em></p><p><em>I poverovala sam i verujem da je u očima svakoga tvoj pogled</em></p><p><em>Učio si me da čeznem: da ne smem da verujem rastancima</em></p><p><em>Tvoje reči njišu se kao vlat obećanja samo gde potražiti onu livadu?</em></p><p><em>Učio si me prolaznosti: da li su tvoji filigranski trenuci uspeli da obodre svet?</em></p><p><em>Da li su podigli teret koji zbog mene pretvaraš u lakoću voala?</em></p><p><em>Ali kada bi ga otkrili pojavila bi se rana bolnija od svemira</em></p><p><em>Učio si me smrti: tako počinje zrelost prvi korak ka razumevanju detinjstva</em></p><p><em>Paprat koju si sakupljao na strmim padinama jutra</em></p><p><em></em></p><p><em></em></p><p><em>Neprestano se vraćamo ne znajući po šta zbog čega i gde: poljubac</em></p><p><em>Posezali smo za tim darom koji je kao zlatan novac svetlucao u našim ustima</em></p><p><em>Zagnjurivali smo se sve dublje u svoju pljuvačku da li se tako meri duša?</em></p><p><em>Na dnu zaboravljeni biser je trebalo da izgovori jednu jedinu reč</em></p><p><em>Ukus poljupca u kome je svetlucalo korenje koje je na poljima lavande iščupao vetar</em></p><p><em>Potpuno smo spoznali ukus koji nas je ispunio od glave do pete: mesec koga nema</em></p><p><em>Jer počinje i završava se samo u našim ustima</em></p><p><em></em></p><p><em></em></p><p><em>Sakupićemo kapi kiše i od njih sastaviti našeg dobrog duha</em></p><p><em>Glasnika koji će kružiti među nama sjedinjujući naše misli</em></p><p><em>Kao noćni leptir udara u prozorsko staklo kao da ima nešto važno da kaže</em></p><p><em>Međutim neće ti reći da sam u tvojim očima videla suze kišu suza</em></p><p><em>I da sam iz njih pila tvoj bol kao još uvek žedna biljka.</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 369591, member: 3868"] [USER=3190]@Mystic[/USER] [I] Učio si me suptilnosti: to te ulica grli a ne ja To te sve ciklame na balkonima drže za ruku a ne ja I poverovala sam i verujem da je u očima svakoga tvoj pogled Učio si me da čeznem: da ne smem da verujem rastancima Tvoje reči njišu se kao vlat obećanja samo gde potražiti onu livadu? Učio si me prolaznosti: da li su tvoji filigranski trenuci uspeli da obodre svet? Da li su podigli teret koji zbog mene pretvaraš u lakoću voala? Ali kada bi ga otkrili pojavila bi se rana bolnija od svemira Učio si me smrti: tako počinje zrelost prvi korak ka razumevanju detinjstva Paprat koju si sakupljao na strmim padinama jutra Neprestano se vraćamo ne znajući po šta zbog čega i gde: poljubac Posezali smo za tim darom koji je kao zlatan novac svetlucao u našim ustima Zagnjurivali smo se sve dublje u svoju pljuvačku da li se tako meri duša? Na dnu zaboravljeni biser je trebalo da izgovori jednu jedinu reč Ukus poljupca u kome je svetlucalo korenje koje je na poljima lavande iščupao vetar Potpuno smo spoznali ukus koji nas je ispunio od glave do pete: mesec koga nema Jer počinje i završava se samo u našim ustima Sakupićemo kapi kiše i od njih sastaviti našeg dobrog duha Glasnika koji će kružiti među nama sjedinjujući naše misli Kao noćni leptir udara u prozorsko staklo kao da ima nešto važno da kaže Međutim neće ti reći da sam u tvojim očima videla suze kišu suza I da sam iz njih pila tvoj bol kao još uvek žedna biljka.[/I] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Посвети поема
На врв
Bottom