Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Посвети поема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 369353" data-attributes="member: 3190"><p>[USER=3868]@Iris*[/USER] </p><p></p><p>Има долу тешка една крв</p><p>од древноста чиниш останата.</p><p>Не се ни наѕира во врелите маглини на овој врв.</p><p>Лежи проколната како лузна врз раната.</p><p>Има долу една тешка крв. Има крв една.</p><p>Има една крв густа како црна смола.</p><p>Крв незаситна и исконски жедна.</p><p>Има една стара крв, црна и гола.</p><p>Лежи она и рие како крт.</p><p>Оди од праг до праг, рие низ свеста.</p><p>Непогрешно и неизбежно како смрт</p><p>ги исполнува сите празнини и места.</p><p>Има долу тешка една крв,</p><p>една крв што секогаш вели:</p><p>следи ме покорно, следи ме прв,</p><p>никогаш од мене не се дели.</p><p>Има долу една страшна крв,</p><p>пострашна и од заканата.</p><p>Има долу една таква тешка крв</p><p>од древноста чиниш останата.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 369353, member: 3190"] [USER=3868]@Iris*[/USER] Има долу тешка една крв од древноста чиниш останата. Не се ни наѕира во врелите маглини на овој врв. Лежи проколната како лузна врз раната. Има долу една тешка крв. Има крв една. Има една крв густа како црна смола. Крв незаситна и исконски жедна. Има една стара крв, црна и гола. Лежи она и рие како крт. Оди од праг до праг, рие низ свеста. Непогрешно и неизбежно како смрт ги исполнува сите празнини и места. Има долу тешка една крв, една крв што секогаш вели: следи ме покорно, следи ме прв, никогаш од мене не се дели. Има долу една страшна крв, пострашна и од заканата. Има долу една таква тешка крв од древноста чиниш останата. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Посвети поема
На врв
Bottom