Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Посвети поема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Iris*" data-source="post: 366680" data-attributes="member: 3868"><p>[USER=3190]@Mystic[/USER] </p><p><strong>POŠTO SAM</strong></p><p></p><p>Pošto sam pehar tvoj, još pun, usnama tako,</p><p>Pošto u tvoje ruke zaronih blijedim čelom,</p><p>Pošto dah blagi katkad udisao sam lako,</p><p>Dah tvoje duše, miris tamnim ovijen velom, </p><p></p><p>Pošto mi bješe dano da te još čujem reći </p><p>Riječ onu što na srce svoj tajni melem toči,</p><p>Pošto viđeh u tuzi, pošto viđeh u sreći </p><p>Tvoja usta na mojim, a pred očima oči,</p><p></p><p>Pošto vidjeh gdje mi je nad sretnom glavom sjala </p><p>Zvijezda tvoja, avaj, uvijek maglom omotana! </p><p>Pošto vidjeh gdje mi je na val života pala </p><p>Latica s ruže otrgnute od tvojih dana! </p><p></p><p>Ja mogu godinama sada žurnim da velim: </p><p>- Letite dalje, jer će starenje moje stati! </p><p>Odlazite odavde s tim vašim cvijecem svelim, </p><p>Ja imam cvijet kog nitko ne moze uzabrati! </p><p></p><p>Udrite krilma, prosut nećete moći njima </p><p>Tu čašu tako punu iz koje sada pijem. </p><p>U meni više plama, no u vas pepela ima! </p><p>Više no vi zaborava, ja ljubavi krijem!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iris*, post: 366680, member: 3868"] [USER=3190]@Mystic[/USER] [B]POŠTO SAM[/B] Pošto sam pehar tvoj, još pun, usnama tako, Pošto u tvoje ruke zaronih blijedim čelom, Pošto dah blagi katkad udisao sam lako, Dah tvoje duše, miris tamnim ovijen velom, Pošto mi bješe dano da te još čujem reći Riječ onu što na srce svoj tajni melem toči, Pošto viđeh u tuzi, pošto viđeh u sreći Tvoja usta na mojim, a pred očima oči, Pošto vidjeh gdje mi je nad sretnom glavom sjala Zvijezda tvoja, avaj, uvijek maglom omotana! Pošto vidjeh gdje mi je na val života pala Latica s ruže otrgnute od tvojih dana! Ja mogu godinama sada žurnim da velim: - Letite dalje, jer će starenje moje stati! Odlazite odavde s tim vašim cvijecem svelim, Ja imam cvijet kog nitko ne moze uzabrati! Udrite krilma, prosut nećete moći njima Tu čašu tako punu iz koje sada pijem. U meni više plama, no u vas pepela ima! Više no vi zaborava, ja ljubavi krijem! [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Посвети поема
На врв
Bottom