Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Посвети поема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 355891" data-attributes="member: 3190"><p>[USER=2003]@Ita[/USER] </p><p></p><p>Znaš kako se ja zovem? Ne kao ime i prezime,</p><p>već kao svetlosni znak?</p><p>Zovem se slično odjeku. Ne nečeg što je bilo,</p><p>ne nečeg što je sada, ne nečeg što se</p><p>priprema.</p><p></p><p>Odjek sam svega zajedno.</p><p></p><p>I ti se tako zoveš, samo se još nisi setio.</p><p>Zoveš se kao pamćenje onoga što će nastati.</p><p>Kao žestoka mišljenja, koja strašno uzbuđuju</p><p>mogućnosti da sutra zaprepaste i zapanje</p><p>mirnoćom svoga unutra.</p><p></p><p>I mirnoćnom svoga spolja.Šta je, uopšte, ime? </p><p></p><p>Ono je naša mogućnost da letimo kroz prostore</p><p>kao opiljci svemira, i da plodimo cvetanja </p><p>veštinom poverenja i majstorijom nade. </p><p></p><p>Znaš kako se ja zovem? Ne kao ime i prezime, </p><p>već kao boja života? </p><p></p><p>Načinjen od iskonske vatre, misleći je, ja </p><p>plamtim. I čuvam u tom požaru način </p><p>paljenja zvezda. Otud i takve čarolije u </p><p>dubini mog oka. </p><p></p><p>Znaš kako se ja zovem? </p><p>Zovem se: čekanje tebe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 355891, member: 3190"] [USER=2003]@Ita[/USER] Znaš kako se ja zovem? Ne kao ime i prezime, već kao svetlosni znak? Zovem se slično odjeku. Ne nečeg što je bilo, ne nečeg što je sada, ne nečeg što se priprema. Odjek sam svega zajedno. I ti se tako zoveš, samo se još nisi setio. Zoveš se kao pamćenje onoga što će nastati. Kao žestoka mišljenja, koja strašno uzbuđuju mogućnosti da sutra zaprepaste i zapanje mirnoćom svoga unutra. I mirnoćnom svoga spolja.Šta je, uopšte, ime? Ono je naša mogućnost da letimo kroz prostore kao opiljci svemira, i da plodimo cvetanja veštinom poverenja i majstorijom nade. Znaš kako se ja zovem? Ne kao ime i prezime, već kao boja života? Načinjen od iskonske vatre, misleći je, ja plamtim. I čuvam u tom požaru način paljenja zvezda. Otud i takve čarolije u dubini mog oka. Znaš kako se ja zovem? Zovem se: čekanje tebe. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Посвети поема
На врв
Bottom