Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Посвети поема
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Redhead" data-source="post: 336116" data-attributes="member: 452"><p>[USER=526]@Aristokrat[/USER] </p><p></p><p>СВЕТЛИНАТА ВЕ ЧЕКА НА РЕЦЕПЦИЈА</p><p> Nick Cave, There is a light</p><p></p><p>еве ја светлината над градот - </p><p>повторно, љубов, само за нас свети.</p><p>ќе ни биде топло, ќе ни биде добро -</p><p>ќе излеземе од засолништата</p><p>ќе излеземе од сенките</p><p>за да му се насмееме на сонцето</p><p>в лице и со ококорени очи.</p><p>ќе тргнеме по шанкови и паркови</p><p>ќе вдишуваме магли од мокар асфалт - </p><p>под нас ќе се вртат брзи тркала, под нас</p><p>ќе испаруваат октани и малигани - </p><p>допри ја светлината, осети како жари</p><p>и пали и гори, ко два пара бистри очи</p><p>втренчени во непознатото - брзо</p><p>се привикнуваме на светлина, излезени</p><p>од дупките во кои мислевме дека ќе</p><p>пуштиме корења до сржта на земјата.</p><p>еве ја светлината, еве сонце за нас,</p><p>еве топлина, еве ме мене околу тебе</p><p>со раширени раце - за потполно</p><p>предавање или за пред стрелање.</p><p></p><p>И. Исаковски.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Redhead, post: 336116, member: 452"] [USER=526]@Aristokrat[/USER] СВЕТЛИНАТА ВЕ ЧЕКА НА РЕЦЕПЦИЈА Nick Cave, There is a light еве ја светлината над градот - повторно, љубов, само за нас свети. ќе ни биде топло, ќе ни биде добро - ќе излеземе од засолништата ќе излеземе од сенките за да му се насмееме на сонцето в лице и со ококорени очи. ќе тргнеме по шанкови и паркови ќе вдишуваме магли од мокар асфалт - под нас ќе се вртат брзи тркала, под нас ќе испаруваат октани и малигани - допри ја светлината, осети како жари и пали и гори, ко два пара бистри очи втренчени во непознатото - брзо се привикнуваме на светлина, излезени од дупките во кои мислевме дека ќе пуштиме корења до сржта на земјата. еве ја светлината, еве сонце за нас, еве топлина, еве ме мене околу тебе со раширени раце - за потполно предавање или за пред стрелање. И. Исаковски. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Посвети поема
На врв
Bottom