Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Prashina" data-source="post: 320490" data-attributes="member: 3001"><p>Слушни ја тишината. Те гледам во мислите. Се сеќаваш како долго говоревме, како заедно солзевме на стихови, песни под небото надвишнато над нас?</p><p>Погледни го сонцето. Цела топлина ја носеше ти во себе. Се радуваше на мојата насмевка. Се плашиш дека те посакувам љубовно. Не се плаши, љубовното одамна помина, некаде е закопано во земјата и никогаш нема да ја види светлината. </p><p>Слушни ја тишината. Таа тишина не раздвојува и не турка по нашите патишта. И тогаш премолченото говори и како сабја кине од спомените и остануваат помени. Не ме повредувај! Јас ништо не барам од тебе. Ништо не ми е потребно. </p><p>Мојата глава потпрена на твоето рамо беше претешка од мисли. И една прегратка те заробуваше. Прости , животот беше полесен со тебе.</p><p>Тогаш кога зборовите се сувишни тишината најгласно зборува. Молчи,што и да кажеш не се разбираме. Ти секогаш ќе мислиш дека си во право, а јас вината ќе ја поделам подеднакво на обајцата. </p><p>Слушни ја мојата тишина. Во неа ќе ги слушнеш најубавите звуци кои душата ги испушта. Затвори ги очите, послушај. Немеам, венеам, преминувам во тишина. Тишина и темнина. Кога зборовите немаат значење, кога очите се разминуваат , токму тогаш тишината најгласно говори...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Prashina, post: 320490, member: 3001"] Слушни ја тишината. Те гледам во мислите. Се сеќаваш како долго говоревме, како заедно солзевме на стихови, песни под небото надвишнато над нас? Погледни го сонцето. Цела топлина ја носеше ти во себе. Се радуваше на мојата насмевка. Се плашиш дека те посакувам љубовно. Не се плаши, љубовното одамна помина, некаде е закопано во земјата и никогаш нема да ја види светлината. Слушни ја тишината. Таа тишина не раздвојува и не турка по нашите патишта. И тогаш премолченото говори и како сабја кине од спомените и остануваат помени. Не ме повредувај! Јас ништо не барам од тебе. Ништо не ми е потребно. Мојата глава потпрена на твоето рамо беше претешка од мисли. И една прегратка те заробуваше. Прости , животот беше полесен со тебе. Тогаш кога зборовите се сувишни тишината најгласно зборува. Молчи,што и да кажеш не се разбираме. Ти секогаш ќе мислиш дека си во право, а јас вината ќе ја поделам подеднакво на обајцата. Слушни ја мојата тишина. Во неа ќе ги слушнеш најубавите звуци кои душата ги испушта. Затвори ги очите, послушај. Немеам, венеам, преминувам во тишина. Тишина и темнина. Кога зборовите немаат значење, кога очите се разминуваат , токму тогаш тишината најгласно говори... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom