Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Luckky" data-source="post: 313362" data-attributes="member: 437"><p>Грабни ги овие скаменети крилја. Еднаш, беа во боја. Црвената темперна засушила, а векови тежат врз плеќи полни суетна приказна. Сите огледала ме потсетуваат на мојата лика. Нагрубена, остра и помалку искасана од временска тежина. Гледам и се чудам. Очи блеснале во бисерни сивила бегајќи од несфатливоста на ендемско постоење. Коси се стуткале и смрсиле. А бев јадра и послушна, си велам.</p><p></p><p>Ме фаќа панична опсада дека некогаш бевме. Знаеш, бевме во боја. Бевме далечина што љуби во спокој. Сега в спокојна молитва те потонувам и се' помалку ја вдишувам. Го слушам времето како ми вриска под скамнати нокти. Време е одново да тргнеш а јас да не сакам да те пуштам. Запали свеќа и избркај ги в темнина зборовите од овој монолог што ме истоштува. Не сум убава глетка. Преброј ги алтаните и продади ги тие крилја во боја. Некаде таму, во твојата самотна иднина кога души како капачки ќе се спојуваат. Јас тука ќе бидам. Остави ме сега додека помирливи клопотарци ми ѕвонат и нежни кандила ме греат. Многу скоро ќе замрам в мермери и загноени спомени кои во душевен неспокој ме движат.</p><p> ...</p><p>Децении подоцна, повторно низ зачадени ноздри и паралелни светови ќе те барам. Низ жртвен амин те шепотам. Ќе те барам и ќе ми недостигаш.</p><p>И сега те барам.</p><p>Бевме и ми недостигаш.</p><p>Некогаш ..Ние ...</p><p>Низ взаемни одишки во недозорени утра што еднаш спомени ќе бојат.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Luckky, post: 313362, member: 437"] Грабни ги овие скаменети крилја. Еднаш, беа во боја. Црвената темперна засушила, а векови тежат врз плеќи полни суетна приказна. Сите огледала ме потсетуваат на мојата лика. Нагрубена, остра и помалку искасана од временска тежина. Гледам и се чудам. Очи блеснале во бисерни сивила бегајќи од несфатливоста на ендемско постоење. Коси се стуткале и смрсиле. А бев јадра и послушна, си велам. Ме фаќа панична опсада дека некогаш бевме. Знаеш, бевме во боја. Бевме далечина што љуби во спокој. Сега в спокојна молитва те потонувам и се' помалку ја вдишувам. Го слушам времето како ми вриска под скамнати нокти. Време е одново да тргнеш а јас да не сакам да те пуштам. Запали свеќа и избркај ги в темнина зборовите од овој монолог што ме истоштува. Не сум убава глетка. Преброј ги алтаните и продади ги тие крилја во боја. Некаде таму, во твојата самотна иднина кога души како капачки ќе се спојуваат. Јас тука ќе бидам. Остави ме сега додека помирливи клопотарци ми ѕвонат и нежни кандила ме греат. Многу скоро ќе замрам в мермери и загноени спомени кои во душевен неспокој ме движат. ... Децении подоцна, повторно низ зачадени ноздри и паралелни светови ќе те барам. Низ жртвен амин те шепотам. Ќе те барам и ќе ми недостигаш. И сега те барам. Бевме и ми недостигаш. Некогаш ..Ние ... Низ взаемни одишки во недозорени утра што еднаш спомени ќе бојат. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom