Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Aleksis" data-source="post: 308126" data-attributes="member: 2736"><p>Чувствуваш ли?</p><p></p><p>Како се топам од само еден поглед твој,</p><p>туткајќи се меѓу твоите убави раце,</p><p>лесно наоѓајќи го моето место,</p><p>во длабнатините на твојата клучна коска.</p><p></p><p>Сакаш ли?</p><p></p><p>Да се фрлам во твојата коса,</p><p>да го соберам сиот мирис на непознато,</p><p>и да се задушам во зборовите твои,</p><p>кои се повеќе личат на лага.</p><p></p><p>Можеш ли?</p><p></p><p>Да ме натераш да плачам,</p><p>да плачам ко дете пред тебе,</p><p>од копнеживе што ми тежат,</p><p>на слабото тело мое.</p><p></p><p>Љубиш ли?</p><p></p><p>Како што љубам јас и сонувам будна,</p><p>како бројам секунди до нашата средба.</p><p>Прифати ме така, и се колнам,</p><p>соништата мои ќе ти ги подарам тебе.</p><p></p><p>Слушаш ли?</p><p></p><p>Како тишината ми го прави лицето проѕирно и тенко,</p><p>како сенката ги оцртува твоите прсти на него,</p><p>а мелодијата на цветот што се суши,</p><p>ја создава оваа монотона тага.</p><p></p><p>Гледаш ли?</p><p></p><p>Како те заборавам и паметам истовремено,</p><p>како те имам и немам за момент.</p><p>Како си ми љубов, а не си ми,</p><p>освен онаа вечер во моите сништа.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aleksis, post: 308126, member: 2736"] Чувствуваш ли? Како се топам од само еден поглед твој, туткајќи се меѓу твоите убави раце, лесно наоѓајќи го моето место, во длабнатините на твојата клучна коска. Сакаш ли? Да се фрлам во твојата коса, да го соберам сиот мирис на непознато, и да се задушам во зборовите твои, кои се повеќе личат на лага. Можеш ли? Да ме натераш да плачам, да плачам ко дете пред тебе, од копнеживе што ми тежат, на слабото тело мое. Љубиш ли? Како што љубам јас и сонувам будна, како бројам секунди до нашата средба. Прифати ме така, и се колнам, соништата мои ќе ти ги подарам тебе. Слушаш ли? Како тишината ми го прави лицето проѕирно и тенко, како сенката ги оцртува твоите прсти на него, а мелодијата на цветот што се суши, ја создава оваа монотона тага. Гледаш ли? Како те заборавам и паметам истовремено, како те имам и немам за момент. Како си ми љубов, а не си ми, освен онаа вечер во моите сништа. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom