Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Luckky" data-source="post: 307398" data-attributes="member: 437"><p>Сакан, ајде да одиме надалеку. Таму каде што никој не ја познава твојата непостојана желба да ја влечкаш таа износена судбина надалеку како некогаш. Некаде, каде што крадешкум се вгнездувам под хоризонтот на тие рамена и ја преточувам сегашноста од стеженатата некогашнина дека ќе се осамостојам од љубов. Ајде. Не вели дека не можам да чекорам и дека не можам да бидам палава, дива и само да тргнам..Не вели дека не можам да ја затресам цела земјина снага и да ги впијам сите засушени тахикардии во нашите грла за да ги запечатат сите зинати неверувања. Ајде, тргни. Чекор по чекор. Душа по душа. Намали ги трскотот на тромбоните под разбушавената коса и направи чекор покрај покосените темјанушки. Остави ме да ја следам бавно надвиснатата млеч на твоите стапала. Додека жедно газам и ја собирам пената од нараснатата среќа која ме притиска за срце.</p><p></p><p>Сакан, ајде да сонуваме. Онаму каде што океаните ќе бидат време, а времето ќе ни брои погледи. Без никакви летања и падови само раздробеници на смртно човечка љубомора дека несреќно ќе те изгубам. Верувам, способна сум за тоа. Кога веќе ‘рбетниот столб ми е нагризан и делумно коскен, сакам да летаме со вдахнати крила. Одсонувај ме некаде таму во индиго квчерина. Помогни ми да ја надлетам реата на превриена душа и надумана среќа. Сочувај ми делче од модриот сон што го гаеш за вечера. Таму не навраќаат нашите лелеци онака како што скршнуваат на починка во мојата замисла. Знаеш, не сакам да се откажам во животна изутрина и да умирам одново до мојата последна Северница. Вечерва отвори ја портата под чатмата на твоите сништа и прифати ја оваа обична творевина додека будна те сонувам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Luckky, post: 307398, member: 437"] Сакан, ајде да одиме надалеку. Таму каде што никој не ја познава твојата непостојана желба да ја влечкаш таа износена судбина надалеку како некогаш. Некаде, каде што крадешкум се вгнездувам под хоризонтот на тие рамена и ја преточувам сегашноста од стеженатата некогашнина дека ќе се осамостојам од љубов. Ајде. Не вели дека не можам да чекорам и дека не можам да бидам палава, дива и само да тргнам..Не вели дека не можам да ја затресам цела земјина снага и да ги впијам сите засушени тахикардии во нашите грла за да ги запечатат сите зинати неверувања. Ајде, тргни. Чекор по чекор. Душа по душа. Намали ги трскотот на тромбоните под разбушавената коса и направи чекор покрај покосените темјанушки. Остави ме да ја следам бавно надвиснатата млеч на твоите стапала. Додека жедно газам и ја собирам пената од нараснатата среќа која ме притиска за срце. Сакан, ајде да сонуваме. Онаму каде што океаните ќе бидат време, а времето ќе ни брои погледи. Без никакви летања и падови само раздробеници на смртно човечка љубомора дека несреќно ќе те изгубам. Верувам, способна сум за тоа. Кога веќе ‘рбетниот столб ми е нагризан и делумно коскен, сакам да летаме со вдахнати крила. Одсонувај ме некаде таму во индиго квчерина. Помогни ми да ја надлетам реата на превриена душа и надумана среќа. Сочувај ми делче од модриот сон што го гаеш за вечера. Таму не навраќаат нашите лелеци онака како што скршнуваат на починка во мојата замисла. Знаеш, не сакам да се откажам во животна изутрина и да умирам одново до мојата последна Северница. Вечерва отвори ја портата под чатмата на твоите сништа и прифати ја оваа обична творевина додека будна те сонувам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom