Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Prashina" data-source="post: 307359" data-attributes="member: 3001"><p>Прифати ме во ноќта во која будна сонувам</p><p>Прифати ме во ноќта во која будна сонувам, јас која ја преслика надворешната реалност во себе.</p><p>Знам, без зборови знам дека како ветар поминав низ тебе. Нема љубов во тебе за мене. Нема ниту основа за љубов кон мене. Мина и помина. Лошо друштво сум ти пријателе. Не чувствуваш ништо. И ти го прашувам срцето, секогаш ли вака било? Каде ли згрешив, јас неразбраната,во невиделина обесена?</p><p>Изнасмејсе на мојата тага, ти имаш право да се смееш, твоја е. Не ми требаат зборови за да ја спознаам твојата рамнодушност,но тагата е потешка со зборови.</p><p>Прифати ме во ноќта, само за миг и не се сокривај за да не ме повредиш.Јас ја спознавам твојата тежина, но ти не ја спознаваш мојата тага. Ајде да ги вагаме на полноќната терезија.</p><p>Бев само перје со кое се накити, бев само миг кој ќе го заборавиш. Не е сето ова детска игра, нели?</p><p>Ѕвезда сум на небото која секогаш ќе ти го осветлува патот. Проклета сум ако грешам.</p><p>Во ноќва во која будна сонувам, знај дека полека умирам.Што е едно умирање наспроти илјадници зборови кои се породуваат во ноќта. Исчезнувам за да се родам во моите најубави соништа,и да заборавам на се и повторно да живеам.</p><p>И последните твои зборови ќе ги запишам и ќе ги закачам на библиотеката посебно она твоето-не ме малтретирај, не те љубам и замини. Тие ми се омилените. </p><p>Во ноќта во која будна сонувам,не ми треба прифаќање без љубов, без насмевка и без убава мисла. Не прифаќај ме, јас чекорам како камена статуа во едносмерна насока. Посакај ми достоинствено умирање.</p><p>Јас нељубов не прифаќам, јас во нељубење умирам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Prashina, post: 307359, member: 3001"] Прифати ме во ноќта во која будна сонувам Прифати ме во ноќта во која будна сонувам, јас која ја преслика надворешната реалност во себе. Знам, без зборови знам дека како ветар поминав низ тебе. Нема љубов во тебе за мене. Нема ниту основа за љубов кон мене. Мина и помина. Лошо друштво сум ти пријателе. Не чувствуваш ништо. И ти го прашувам срцето, секогаш ли вака било? Каде ли згрешив, јас неразбраната,во невиделина обесена? Изнасмејсе на мојата тага, ти имаш право да се смееш, твоја е. Не ми требаат зборови за да ја спознаам твојата рамнодушност,но тагата е потешка со зборови. Прифати ме во ноќта, само за миг и не се сокривај за да не ме повредиш.Јас ја спознавам твојата тежина, но ти не ја спознаваш мојата тага. Ајде да ги вагаме на полноќната терезија. Бев само перје со кое се накити, бев само миг кој ќе го заборавиш. Не е сето ова детска игра, нели? Ѕвезда сум на небото која секогаш ќе ти го осветлува патот. Проклета сум ако грешам. Во ноќва во која будна сонувам, знај дека полека умирам.Што е едно умирање наспроти илјадници зборови кои се породуваат во ноќта. Исчезнувам за да се родам во моите најубави соништа,и да заборавам на се и повторно да живеам. И последните твои зборови ќе ги запишам и ќе ги закачам на библиотеката посебно она твоето-не ме малтретирај, не те љубам и замини. Тие ми се омилените. Во ноќта во која будна сонувам,не ми треба прифаќање без љубов, без насмевка и без убава мисла. Не прифаќај ме, јас чекорам како камена статуа во едносмерна насока. Посакај ми достоинствено умирање. Јас нељубов не прифаќам, јас во нељубење умирам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom