Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Achernar" data-source="post: 306343" data-attributes="member: 3190"><p>Прифати ме во ноќта,</p><p>во која буден сонувам,</p><p>допри ги со твоите нежни раце,</p><p>сите икони и светлини,</p><p>кои не знаев да ти ги искажам,</p><p>бакни ги искрено и топло,</p><p>сите зборови кои истекуваат од мојата душа,</p><p>натопи ги со моите сеќавања за тебе,</p><p>со мирисот на твојата прекривка,</p><p>која те штити од зло и болка,</p><p>напишана на хартија,</p><p>крвта твоја која тече низ моите дамари,</p><p>е модра во косата твоја,</p><p>што исчезнува во темнина,</p><p>моја ѕвезда,</p><p>за миг со прстиве што ја гасам,</p><p>свеќа недогорена,</p><p>за очиве невиделина,</p><p>да бидам сигурен дали сонувам,</p><p>или мечтаам,</p><p>тагувам,</p><p>неискажувам,</p><p>во утрото што самее,</p><p>над твојата убавина,</p><p>над животот што се создава,</p><p>една љубов,</p><p>засекогаш,</p><p>заспана,</p><p>неразбудена за нас,</p><p>а јас ја сонувам,</p><p>буден,</p><p>зачекорен,</p><p>не застанувајќи,</p><p>продолжувам без лед под очите,</p><p>во очите,</p><p>кои во тебе гледаат сонце,</p><p>што силно грее,</p><p>и не заоѓа,</p><p>над олтарот,</p><p>на нашето непостоење,</p><p>во кое сме јас и ноќта,</p><p>и твоето неприфаќање,</p><p>во кое чезнеам,</p><p>подолго од времето,</p><p>осудено засекогаш.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Achernar, post: 306343, member: 3190"] Прифати ме во ноќта, во која буден сонувам, допри ги со твоите нежни раце, сите икони и светлини, кои не знаев да ти ги искажам, бакни ги искрено и топло, сите зборови кои истекуваат од мојата душа, натопи ги со моите сеќавања за тебе, со мирисот на твојата прекривка, која те штити од зло и болка, напишана на хартија, крвта твоја која тече низ моите дамари, е модра во косата твоја, што исчезнува во темнина, моја ѕвезда, за миг со прстиве што ја гасам, свеќа недогорена, за очиве невиделина, да бидам сигурен дали сонувам, или мечтаам, тагувам, неискажувам, во утрото што самее, над твојата убавина, над животот што се создава, една љубов, засекогаш, заспана, неразбудена за нас, а јас ја сонувам, буден, зачекорен, не застанувајќи, продолжувам без лед под очите, во очите, кои во тебе гледаат сонце, што силно грее, и не заоѓа, над олтарот, на нашето непостоење, во кое сме јас и ноќта, и твоето неприфаќање, во кое чезнеам, подолго од времето, осудено засекогаш. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom