Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 301673" data-attributes="member: 1970"><p>Дојди да те гушнам...</p><p>Можеби е тоа тоа што треба да ти го кажам.</p><p>Додека стоиш пред мене вадејќи ефтино кафе од автоматот.</p><p>Можеби би требала да ти се приближам од позади и тивко да ти прошепотам:</p><p>Дојди..да те гушнам..</p><p>Како да е тоа некој романтичен филм каде се е можно.</p><p>Каде јас сум режисер па ги креирам ситуациите онака како ми налага фантазијата.</p><p>Ќе се завртиш,</p><p>ќе ме погледаш прашално подигнувајќи ја веѓата,</p><p>најверојатно прашувајќи се дали халуцинираш</p><p>додека во позадина кафе автоматот свири да го извадиш кафето,а позади нас собрана редица луѓе кои чекаат на ред и љубопитно гледаат што ќе се случи.</p><p>Ќе ме прегрнеш нежно,</p><p>како одамна да си чекал на тоа.</p><p>Полека ќе клекнеш на колена,</p><p>со прашањето:</p><p>Ќе се омажиш ли за мене?</p><p>А јас ќе ти одговорам со солзи радосници:</p><p>Даааа..љубов..</p><p>Сите ќе ракоплескаат,</p><p>а ти збунет ќе ме бакнеш,</p><p>и ќе го земеш кафето да престане пиштењето на автоматот,додека во позадина некој фрла црвени конфети со форма на срциња..</p><p></p><p></p><p>Cut...не така.</p><p></p><p>Дојди да те гушнам..</p><p>Ми шепотиш додека ги сортирам документите на бирото.</p><p>Те гледам со зачуден поглед и те гушкам,полека несигурно,</p><p>топејќи се во твојата прегратка.</p><p>Долго сонував за оваа прегратка,размислувам во себе.</p><p>Се вртиш и одиш,без да кажеш било каков збор..</p><p>Останувам да те гледам без коментар,додека во себе мислам:</p><p>Што му е на овој?</p><p></p><p></p><p>Cut...вака сигурно не..</p><p>Трета среќа..</p><p></p><p></p><p>Студена ноемвриска ноќ.Завршувам со работата го облекувам зимскиот капут,</p><p>ја земам ташната и го напуштам бирото.</p><p>Излегувам надвор,палам цигара и уживам во мирисот на дождот,помешан со димот од цигарата..</p><p>Се надевам како и секогаш дека ќе излезеш надвор и ќе свртиме било каков бош моабет.</p><p>Но ти не излегуваш.</p><p>Кукавица.Помислувам во себе и се упатувам кон кола,барајќи го клучот по ташната.</p><p>Влегувам во кола и гледам дека ми е празна батеријата.Сум го оставила светлото вклучено.</p><p>Супер.</p><p>Во светлината на ноќта ја гледам твојата силуета.Срцето ми потскокнува радосно.</p><p>Излегувам на дождот,навирајќи ја капуљачата на глава и со глас кој трепери те прашувам,тивко и несигурно..</p><p>Имаш....и го повишувам гласот посигурно..</p><p>Имаш можеби кабли да ја наполнам батеријата на колата?</p><p>Сум го заборавила светлото,па ми се испразнила батеријата..</p><p>Ох да,секако.Секогаш имам со себе..За секој случај.</p><p>Почекај секунда.</p><p>Доаѓаш со колата,ги спојуваме батериите и ја полниме мојата.Не зборуваме многу...</p><p>Батеријата е полна за да можам да ја возам колата..</p><p>Ти благодарам и несвесно се доближувам да те гушнам..</p><p>Дојди..сакам да те гушнам.. </p><p>Се губам во тебе и го чувствувам твојот здив на мојот врат,треперењето на моето тело..</p><p>А во мене желбата никогаш да не те пуштам од себе.</p><p>Да те сакам секогаш.Да го доживеам сето она за што сонувам со тебе..Да те претворам во реалност.Да го послушам шепотот на срцето што го довикува твоето име.</p><p>Како и сега што те довикува.</p><p></p><p></p><p>Дојди да те гушнам...никогаш не би го изговорила тоа.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 301673, member: 1970"] Дојди да те гушнам... Можеби е тоа тоа што треба да ти го кажам. Додека стоиш пред мене вадејќи ефтино кафе од автоматот. Можеби би требала да ти се приближам од позади и тивко да ти прошепотам: Дојди..да те гушнам.. Како да е тоа некој романтичен филм каде се е можно. Каде јас сум режисер па ги креирам ситуациите онака како ми налага фантазијата. Ќе се завртиш, ќе ме погледаш прашално подигнувајќи ја веѓата, најверојатно прашувајќи се дали халуцинираш додека во позадина кафе автоматот свири да го извадиш кафето,а позади нас собрана редица луѓе кои чекаат на ред и љубопитно гледаат што ќе се случи. Ќе ме прегрнеш нежно, како одамна да си чекал на тоа. Полека ќе клекнеш на колена, со прашањето: Ќе се омажиш ли за мене? А јас ќе ти одговорам со солзи радосници: Даааа..љубов.. Сите ќе ракоплескаат, а ти збунет ќе ме бакнеш, и ќе го земеш кафето да престане пиштењето на автоматот,додека во позадина некој фрла црвени конфети со форма на срциња.. Cut...не така. Дојди да те гушнам.. Ми шепотиш додека ги сортирам документите на бирото. Те гледам со зачуден поглед и те гушкам,полека несигурно, топејќи се во твојата прегратка. Долго сонував за оваа прегратка,размислувам во себе. Се вртиш и одиш,без да кажеш било каков збор.. Останувам да те гледам без коментар,додека во себе мислам: Што му е на овој? Cut...вака сигурно не.. Трета среќа.. Студена ноемвриска ноќ.Завршувам со работата го облекувам зимскиот капут, ја земам ташната и го напуштам бирото. Излегувам надвор,палам цигара и уживам во мирисот на дождот,помешан со димот од цигарата.. Се надевам како и секогаш дека ќе излезеш надвор и ќе свртиме било каков бош моабет. Но ти не излегуваш. Кукавица.Помислувам во себе и се упатувам кон кола,барајќи го клучот по ташната. Влегувам во кола и гледам дека ми е празна батеријата.Сум го оставила светлото вклучено. Супер. Во светлината на ноќта ја гледам твојата силуета.Срцето ми потскокнува радосно. Излегувам на дождот,навирајќи ја капуљачата на глава и со глас кој трепери те прашувам,тивко и несигурно.. Имаш....и го повишувам гласот посигурно.. Имаш можеби кабли да ја наполнам батеријата на колата? Сум го заборавила светлото,па ми се испразнила батеријата.. Ох да,секако.Секогаш имам со себе..За секој случај. Почекај секунда. Доаѓаш со колата,ги спојуваме батериите и ја полниме мојата.Не зборуваме многу... Батеријата е полна за да можам да ја возам колата.. Ти благодарам и несвесно се доближувам да те гушнам.. Дојди..сакам да те гушнам.. Се губам во тебе и го чувствувам твојот здив на мојот врат,треперењето на моето тело.. А во мене желбата никогаш да не те пуштам од себе. Да те сакам секогаш.Да го доживеам сето она за што сонувам со тебе..Да те претворам во реалност.Да го послушам шепотот на срцето што го довикува твоето име. Како и сега што те довикува. Дојди да те гушнам...никогаш не би го изговорила тоа. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom