Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Prashina" data-source="post: 296340" data-attributes="member: 3001"><p>Под светлоста на ѕвездите и полната месечина</p><p>Ноќва е создадена за љубов. Воздухот мириса на бакнежи, а морето се распослало со своето синило. Под светлоста на ѕвездите моите очи светкаат како кристални перли во секој момент кога помислувам на тебе. Те довикувам светлино, само овде и сега под светлината на полната месечина те барам. Се молам за еден миг од тоа минато кога твојот поглед играше на моето тело. Се молам за само малку среќа во ноќва која ме обвива со целата самотија. Ноќва си присутен повеќе од било која ноќ, повеќе од мојата присутност. </p><p>Не сакам да се раздени,сакам да го чувствувам секој твој здив со плисокот на брановите, сакам да постоиш ноќва, па и да ми е последна од животов. Под светлоста на ѕвездите и полната месечина сакам да исчезнам засекогаш,зашто со секое утро се помртва сум без тебе.</p><p>И сите солзи нека станат бисери со кои ќе украсуваш други убавици. Јас не можев да живеам без тебе, не знаев како се живее, не ме научи како се чекори без твојата светлина. Јас сум само сенка која оди по мислите за твоето постоење. Прости ми што те љубев и тогаш кога знаев дека не ме љубиш, и тогаш кога друга љубиш, јас со целото битие те посакувам. Прости ми и за оваа ноќ кога под полната месечина те љубам тивко во солзи. Ти никогаш не сакаше да те љубам, а јас секогаш те љубам вон човечки, како божество. А јас сум само свеќа која со секој ден согорува пред олтарот на нашето минато.</p><p>Ноќва го молам небото, сите ѕвезди и оваа сребрена топка за миг да ме понесат до твоите стoпала да заспијам засекогаш. Ноќва е создадена за љубов и умирање.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Prashina, post: 296340, member: 3001"] Под светлоста на ѕвездите и полната месечина Ноќва е создадена за љубов. Воздухот мириса на бакнежи, а морето се распослало со своето синило. Под светлоста на ѕвездите моите очи светкаат како кристални перли во секој момент кога помислувам на тебе. Те довикувам светлино, само овде и сега под светлината на полната месечина те барам. Се молам за еден миг од тоа минато кога твојот поглед играше на моето тело. Се молам за само малку среќа во ноќва која ме обвива со целата самотија. Ноќва си присутен повеќе од било која ноќ, повеќе од мојата присутност. Не сакам да се раздени,сакам да го чувствувам секој твој здив со плисокот на брановите, сакам да постоиш ноќва, па и да ми е последна од животов. Под светлоста на ѕвездите и полната месечина сакам да исчезнам засекогаш,зашто со секое утро се помртва сум без тебе. И сите солзи нека станат бисери со кои ќе украсуваш други убавици. Јас не можев да живеам без тебе, не знаев како се живее, не ме научи како се чекори без твојата светлина. Јас сум само сенка која оди по мислите за твоето постоење. Прости ми што те љубев и тогаш кога знаев дека не ме љубиш, и тогаш кога друга љубиш, јас со целото битие те посакувам. Прости ми и за оваа ноќ кога под полната месечина те љубам тивко во солзи. Ти никогаш не сакаше да те љубам, а јас секогаш те љубам вон човечки, како божество. А јас сум само свеќа која со секој ден согорува пред олтарот на нашето минато. Ноќва го молам небото, сите ѕвезди и оваа сребрена топка за миг да ме понесат до твоите стoпала да заспијам засекогаш. Ноќва е создадена за љубов и умирање. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom