Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Tumblr" data-source="post: 292441" data-attributes="member: 4522"><p>Чекајќи те на старата клупа</p><p>две - три сонца ми се слеаа во дланките</p><p>и додека те чекав се топеа и претопуваа</p><p>и гаснеа и разденуваа</p><p>Чекајќи те на старата клупа</p><p>на сонцата се слеаа стрелките</p><p>и додека те чекав отчукуваа</p><p>и кружеа и се престигнуваа</p><p>Чекајќи те на старата клупа</p><p>на стрелките се слеаа секундите</p><p>и додека те чекав се надвикуваа</p><p>и ме јадеа и ме разјадуваа</p><p>Чекајќи те на старата клупа</p><p>на секундите се слеаа минутите</p><p>и додека те чекав се соблекуваа</p><p>и трчаа и се разгоруваа</p><p>Чекајќи те на старата клупа</p><p>на минутите се слеаа часовите</p><p>и додека те чекав одминуваа</p><p>се исправија и пред мене поминуваа</p><p>држејќи се за рака, зборувајќи си едни со други</p><p>еден по еден во редица </p><p>како оро</p><p>Чекајќи те на старата клупа</p><p>врз мене се слеа небото</p><p>и додека те чекав гнетев од облаците</p><p>во устата</p><p>и од ѕвездите</p><p>и од авионите</p><p>и од дождот и од виножитото</p><p>за да не знаеш кое време те снашло</p><p>а јас да можам да те чекам</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tumblr, post: 292441, member: 4522"] Чекајќи те на старата клупа две - три сонца ми се слеаа во дланките и додека те чекав се топеа и претопуваа и гаснеа и разденуваа Чекајќи те на старата клупа на сонцата се слеаа стрелките и додека те чекав отчукуваа и кружеа и се престигнуваа Чекајќи те на старата клупа на стрелките се слеаа секундите и додека те чекав се надвикуваа и ме јадеа и ме разјадуваа Чекајќи те на старата клупа на секундите се слеаа минутите и додека те чекав се соблекуваа и трчаа и се разгоруваа Чекајќи те на старата клупа на минутите се слеаа часовите и додека те чекав одминуваа се исправија и пред мене поминуваа држејќи се за рака, зборувајќи си едни со други еден по еден во редица како оро Чекајќи те на старата клупа врз мене се слеа небото и додека те чекав гнетев од облаците во устата и од ѕвездите и од авионите и од дождот и од виножитото за да не знаеш кое време те снашло а јас да можам да те чекам [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom