Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Prashina" data-source="post: 290525" data-attributes="member: 3001"><p>Г,</p><p></p><p>Ти пишувам писмо кое никогаш нема да го добиеш. На момент се збунувам дали тебе ти го пишувам или себе си. Незнам.</p><p>Јас сум во твојот град на друг континент, многу далеку од нашата Македонија. Ти знаеш кај сум, а јас знам дека нема да дојдеш исто колку што и јас нема да тропнам на твојата врата и да ги разбудам демоните во твојот дом.</p><p>Се прашуваш како од целата земјина топка јас дојдов тука кај тебе,случајно. Не, не беше случајно,го знаеш и тоа.</p><p>Посакав да те погледнам во очи и да видам што останало од мене во тебе.Посакав да си го земам тоа што многу години ме мачи мене, но и тебе.</p><p>Не се плаши, јас лошо не носам, ниту спомени. Знаеш, помина четврт век. Немам лутина. Немам ни гордост. Сакам твојот бес кој сеуште тлее во тебе да го смирам, да си простиме. Бевме млади, а младоста оправдува се. Се сретнавме премногу рано во животот, а сега е премногу касно за почеток.</p><p>Те познавам многу добро,сеуште. Паметам која боја ја сакаш и која песна ја потпевнуваш наутро. Пред неколку недели и самиот ми пиша дека е така.</p><p>Ме праша дали сум среќна.</p><p>Јас ти одговорив дека сум среќна исто толку колку што си и ти среќен, ни помалку ни повеќе.</p><p>И нели рече дека една средба по четврт век нема да измени ништо, а зошто сега се плашиш?</p><p>Нема да те побарам, ти знаеш каде сум и колку време ќе бидам тука.</p><p>Јас знам дека нема да се јавиш за да ме казниш. Проклета машка гордост.</p><p>Не ти се лутам,тоа е посилно од тебе. И знам дека ќе ти мине пред да преминеме.Јас таму преку големата вода, ти тука во туѓина.</p><p>Еднаш ми рече дека големите љубови се големи затоа што на крај никогаш не се заедно и се разделени. Јас бев млада и ти одговорив-љубовта победува се.</p><p>Сепак, можеби ти беше во право.</p><p>М.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Prashina, post: 290525, member: 3001"] Г, Ти пишувам писмо кое никогаш нема да го добиеш. На момент се збунувам дали тебе ти го пишувам или себе си. Незнам. Јас сум во твојот град на друг континент, многу далеку од нашата Македонија. Ти знаеш кај сум, а јас знам дека нема да дојдеш исто колку што и јас нема да тропнам на твојата врата и да ги разбудам демоните во твојот дом. Се прашуваш како од целата земјина топка јас дојдов тука кај тебе,случајно. Не, не беше случајно,го знаеш и тоа. Посакав да те погледнам во очи и да видам што останало од мене во тебе.Посакав да си го земам тоа што многу години ме мачи мене, но и тебе. Не се плаши, јас лошо не носам, ниту спомени. Знаеш, помина четврт век. Немам лутина. Немам ни гордост. Сакам твојот бес кој сеуште тлее во тебе да го смирам, да си простиме. Бевме млади, а младоста оправдува се. Се сретнавме премногу рано во животот, а сега е премногу касно за почеток. Те познавам многу добро,сеуште. Паметам која боја ја сакаш и која песна ја потпевнуваш наутро. Пред неколку недели и самиот ми пиша дека е така. Ме праша дали сум среќна. Јас ти одговорив дека сум среќна исто толку колку што си и ти среќен, ни помалку ни повеќе. И нели рече дека една средба по четврт век нема да измени ништо, а зошто сега се плашиш? Нема да те побарам, ти знаеш каде сум и колку време ќе бидам тука. Јас знам дека нема да се јавиш за да ме казниш. Проклета машка гордост. Не ти се лутам,тоа е посилно од тебе. И знам дека ќе ти мине пред да преминеме.Јас таму преку големата вода, ти тука во туѓина. Еднаш ми рече дека големите љубови се големи затоа што на крај никогаш не се заедно и се разделени. Јас бев млада и ти одговорив-љубовта победува се. Сепак, можеби ти беше во право. М. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom