Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Luckky" data-source="post: 285875" data-attributes="member: 437"><p>Еден живот е малку ако си решил да одиш.</p><p>Застарените шарки ќе писнат во монолог - сирените веднаш ќе се кренат во црвено. Закотви го здивот некаде зад моето рамо - нека пркоси на клетата аеродинамичност. Фрли и еден плиток дел од внатрешноста што чувствува, па на прсти оди поскоро. </p><p>Јас дишам во погледи, а ти тука гласен не си.</p><p></p><p>Ако планираш да бегаш, подобро тргни - те чекаат седмици и месеци.</p><p>бесот во мене е немилосрден и не простува скршени стакла на подот.</p><p>Оди додека се’ уште е пијан и остави мамурлакот да го измие во росата изутрина, чувајќи го за лоши денови.</p><p>Бегај каде што телото се вљубува одново и одново. Фрли ги сеќавањата позади некоја греда додека срцето плаче.</p><p>Скривалиште мое, повеќе не си.</p><p></p><p>Еден живот е малку за песна. И сите рими што ги чувам за тебе</p><p>Не бев паметна и не можев поинаку, ги развлеков индивидуално и платонски.</p><p>Ти само научи со нив да го запалиш огнот во себе под тие суви екстремитетни прачки.</p><p>Сега и овде, ти топол не си.</p><p></p><p>Еден живот ти е премалку да го научиш грбот да се свитка пред гордоста.</p><p>Еден ден, сосема природно, ќе седнеш и свиткаш таму низ полските цветови.</p><p>Ќе седнеш и ќе видиш како нејзините прсти го будат апетитот под желудникот.</p><p>Зошто гордоста во љубовта е само пречка, а гладот се враќа кога душата копнее да ја закопа гладта.</p><p>Денес на мојава скромна софра, гладен ти не си.</p><p></p><p>Еден живот е премалку да ти ја дадам душата а премногу индиферентен за да видам твојата како се насмевнува назад. </p><p>Биди насмевнат. Биди среќен. Кради ја просечноста.</p><p>Истината вистино и препечена приказно.</p><p>Моја насмевка, ти веќе не си.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Luckky, post: 285875, member: 437"] Еден живот е малку ако си решил да одиш. Застарените шарки ќе писнат во монолог - сирените веднаш ќе се кренат во црвено. Закотви го здивот некаде зад моето рамо - нека пркоси на клетата аеродинамичност. Фрли и еден плиток дел од внатрешноста што чувствува, па на прсти оди поскоро. Јас дишам во погледи, а ти тука гласен не си. Ако планираш да бегаш, подобро тргни - те чекаат седмици и месеци. бесот во мене е немилосрден и не простува скршени стакла на подот. Оди додека се’ уште е пијан и остави мамурлакот да го измие во росата изутрина, чувајќи го за лоши денови. Бегај каде што телото се вљубува одново и одново. Фрли ги сеќавањата позади некоја греда додека срцето плаче. Скривалиште мое, повеќе не си. Еден живот е малку за песна. И сите рими што ги чувам за тебе Не бев паметна и не можев поинаку, ги развлеков индивидуално и платонски. Ти само научи со нив да го запалиш огнот во себе под тие суви екстремитетни прачки. Сега и овде, ти топол не си. Еден живот ти е премалку да го научиш грбот да се свитка пред гордоста. Еден ден, сосема природно, ќе седнеш и свиткаш таму низ полските цветови. Ќе седнеш и ќе видиш како нејзините прсти го будат апетитот под желудникот. Зошто гордоста во љубовта е само пречка, а гладот се враќа кога душата копнее да ја закопа гладта. Денес на мојава скромна софра, гладен ти не си. Еден живот е премалку да ти ја дадам душата а премногу индиферентен за да видам твојата како се насмевнува назад. Биди насмевнат. Биди среќен. Кради ја просечноста. Истината вистино и препечена приказно. Моја насмевка, ти веќе не си. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom