Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Марија" data-source="post: 285755" data-attributes="member: 956"><p>Еден живот е премалку да ти ја подарам душата ...</p><p></p><p>Студена октомвриска вечер. Здолништето до над колена облечено за да се воодушевиш го вее ветерот и го поткрева нагоре. Вилицата ми се тресе од студ, влакненцата по целото тело ми се накострешени и сама себе се прегрнувам во обид да се стоплам. Стоиш пред мене и ниту ја подаваш раката. Можеби се премислуваш да ме нагрнеш со твоето волнено палто кое многупати ме греело, но сепак не правиш ништо. Долго молчиме гледајќи се. </p><p>Знам дека знаеш се. Ништо не ми преостана да кажам или направам. Можам само да стојам и да гледам како ми се лизнуваш од раката.</p><p>Те губам. Или одамна те изгубив или можеби никогаш те немав. Чувствувам како сета крв наеднаш ми се излева во срцето и како тоа забрзано бие во надеж дека некако ќе ги скроти моите чувства. Те љубам тивко и нежно, страсно и огнено. Те љубам на сите начини на кои една жена може да љуби еден маж. Те љубам додека ме прегрнуваш, те љубам додека гледам како спиеш, те љубам кога занесно се насмевнуваш. </p><p>Немам повеќе време. Ја отворам устата за да доречам нешто што можеби остана неречено, но ти ме запираш. Полека го положуваш својот показалец на моите усни во знак да молчам. Солзи ми навираат во очите. Не велиш збогум. Го премолчуваш најтешкото. Се вртиш и си заминуваш, а јас останувам да те гледам додека солзи ми се тркалаат по образите.</p><p>Никогаш нема да се вратиш, па овој еден живот е премалку за да ти ја подарам душава. Во овој еден живот нема место за мојата душа во твојот простор за подароци. Можеби во некој нареден или некој претходен ќе ме љубиш како јас...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Марија, post: 285755, member: 956"] Еден живот е премалку да ти ја подарам душата ... Студена октомвриска вечер. Здолништето до над колена облечено за да се воодушевиш го вее ветерот и го поткрева нагоре. Вилицата ми се тресе од студ, влакненцата по целото тело ми се накострешени и сама себе се прегрнувам во обид да се стоплам. Стоиш пред мене и ниту ја подаваш раката. Можеби се премислуваш да ме нагрнеш со твоето волнено палто кое многупати ме греело, но сепак не правиш ништо. Долго молчиме гледајќи се. Знам дека знаеш се. Ништо не ми преостана да кажам или направам. Можам само да стојам и да гледам како ми се лизнуваш од раката. Те губам. Или одамна те изгубив или можеби никогаш те немав. Чувствувам како сета крв наеднаш ми се излева во срцето и како тоа забрзано бие во надеж дека некако ќе ги скроти моите чувства. Те љубам тивко и нежно, страсно и огнено. Те љубам на сите начини на кои една жена може да љуби еден маж. Те љубам додека ме прегрнуваш, те љубам додека гледам како спиеш, те љубам кога занесно се насмевнуваш. Немам повеќе време. Ја отворам устата за да доречам нешто што можеби остана неречено, но ти ме запираш. Полека го положуваш својот показалец на моите усни во знак да молчам. Солзи ми навираат во очите. Не велиш збогум. Го премолчуваш најтешкото. Се вртиш и си заминуваш, а јас останувам да те гледам додека солзи ми се тркалаат по образите. Никогаш нема да се вратиш, па овој еден живот е премалку за да ти ја подарам душава. Во овој еден живот нема место за мојата душа во твојот простор за подароци. Можеби во некој нареден или некој претходен ќе ме љубиш како јас... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom