Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 268907" data-attributes="member: 1970"><p>Чекори во ноќта</p><p></p><p>Секое утро,нов почеток.</p><p>Секој миг нов предизвик.</p><p>Се така исто,а се така различно.Секунда за секунда.Минута за минута.Саат за саат.Ден за ден,месец за месец.Цела година,како да е цел еден век.Како да трае вечно.</p><p>Секое утро ѕвонат моите потпетици низ несигурните мокри улици на магливиот ноември.</p><p>Тивко скоро нечујно се движам измеѓу толпата.</p><p>Моите чекори се избројани,одбрани,напамет научени.</p><p>Така тивки,но така гласни,секој еден чекор го навестува моето присуство, видливо од далеку.И тогаш настапуваат погледите.</p><p>Илјада очи вперени во мене,продираат низ мојата душа како најостри мечови.</p><p>Погледи кои остануваат запечатени како жигови во мојата меморија.</p><p>Посакувам лицево да го сокријам.</p><p>Очите да ги затворам.</p><p>Да не ги видам тие погледи кои ја рануваат мојата душа.</p><p>Да ги избегнам прашањата кои жедно ја бараат приказната.Приказната на тажните очи.</p><p>Скришни погледи и моите чекори по мокрите улици.</p><p>Ден за ден,миг за миг.</p><p>И тогаш настапува ноќта пропратена од тишината на сцена.</p><p>Мојот сопатник.</p><p>Моите чекори се сигурни и потпетиците ѕвонат весело низ улиците.</p><p>Сама сум.Тогаш сум среќна.</p><p>Нема погледи кои прашуваат,нема зборови кои мораат да бидат кажани.</p><p>Моите чекори низ ноќта се гладни за живот,</p><p>бараат нови улици,нови лица,нови приказни.</p><p>Спокојни се и мирни.Само тогаш.Кога ќе настапи ноќта.</p><p>И тогаш..доаѓа ново утро,нов ден се раѓа..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 268907, member: 1970"] Чекори во ноќта Секое утро,нов почеток. Секој миг нов предизвик. Се така исто,а се така различно.Секунда за секунда.Минута за минута.Саат за саат.Ден за ден,месец за месец.Цела година,како да е цел еден век.Како да трае вечно. Секое утро ѕвонат моите потпетици низ несигурните мокри улици на магливиот ноември. Тивко скоро нечујно се движам измеѓу толпата. Моите чекори се избројани,одбрани,напамет научени. Така тивки,но така гласни,секој еден чекор го навестува моето присуство, видливо од далеку.И тогаш настапуваат погледите. Илјада очи вперени во мене,продираат низ мојата душа како најостри мечови. Погледи кои остануваат запечатени како жигови во мојата меморија. Посакувам лицево да го сокријам. Очите да ги затворам. Да не ги видам тие погледи кои ја рануваат мојата душа. Да ги избегнам прашањата кои жедно ја бараат приказната.Приказната на тажните очи. Скришни погледи и моите чекори по мокрите улици. Ден за ден,миг за миг. И тогаш настапува ноќта пропратена од тишината на сцена. Мојот сопатник. Моите чекори се сигурни и потпетиците ѕвонат весело низ улиците. Сама сум.Тогаш сум среќна. Нема погледи кои прашуваат,нема зборови кои мораат да бидат кажани. Моите чекори низ ноќта се гладни за живот, бараат нови улици,нови лица,нови приказни. Спокојни се и мирни.Само тогаш.Кога ќе настапи ноќта. И тогаш..доаѓа ново утро,нов ден се раѓа.. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom