Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Марија" data-source="post: 268806" data-attributes="member: 956"><p>Чекори во ноќта</p><p></p><p>Има ноќи во кои воопшто не можам да заспијам. Или спијам и се будам во паника како соништата по лош пат да ми тргнале. Така разбудена се концентрирам на дишењето. Вдиши издиши во циклични повторувања. Рамномерно во обид да се смирам и заспијам По милион неуспешни циклуси се задлабочувам во сенките на ѕидот кои ги прави завесата. Почнувам да се плашам па се загледувам во месечината. Се смее. Им се смее на моите вознемирување, исчекување и неспокој. </p><p>Ми се смее што чекам да се отвори влезната врата доцна после полноќ. Ми се смее што тешко дишам зошто твоето место во креветот е празно. Ми се смее што чекам болкава што распарува да стивне. Ми се смее што залудно чекам да ги слушнам твоите чекори во ноќта.</p><p></p><p>Тешки чекори во ноќта ми ја олеснуваат душата, добро познати, на памет научени како одекнуваат по подот, секогаш чекам да ги слушнам, за да можам да заспијам. . .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Марија, post: 268806, member: 956"] Чекори во ноќта Има ноќи во кои воопшто не можам да заспијам. Или спијам и се будам во паника како соништата по лош пат да ми тргнале. Така разбудена се концентрирам на дишењето. Вдиши издиши во циклични повторувања. Рамномерно во обид да се смирам и заспијам По милион неуспешни циклуси се задлабочувам во сенките на ѕидот кои ги прави завесата. Почнувам да се плашам па се загледувам во месечината. Се смее. Им се смее на моите вознемирување, исчекување и неспокој. Ми се смее што чекам да се отвори влезната врата доцна после полноќ. Ми се смее што тешко дишам зошто твоето место во креветот е празно. Ми се смее што чекам болкава што распарува да стивне. Ми се смее што залудно чекам да ги слушнам твоите чекори во ноќта. Тешки чекори во ноќта ми ја олеснуваат душата, добро познати, на памет научени како одекнуваат по подот, секогаш чекам да ги слушнам, за да можам да заспијам. . . [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom