Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 263099" data-attributes="member: 1970"><p>Постоеше еднаш,во минато време.</p><p>Постоеше лик,кој беше туѓ.Лик на непознат странец,во сопственото тело.</p><p>Прекрасно лице со налик на ѕвер.</p><p>Постоеше монолог кој како ехо се одзвонуваше во празнината,опфаќајќи ги сите делови на телото,мозокот,душата.</p><p>Која си ти?!!</p><p>Што сакаш од мене?</p><p>Прашања без одговори..</p><p>И поставував прашања,прашања без одговори.</p><p>Неуморно,секојдневно.</p><p>Сакав да знам која е,што сака?</p><p>Сакав да знам каква тоа празнина се населила во очите темни со бои на есента.</p><p>Таа молчеше небаре сета тишина на светов ја присвоила за себе.</p><p>Еден ден слушнав тивок глас,</p><p>кој рече..јас сум ти,ти си јас побарај ме,ќе ме најдеш.</p><p>Симни ја маската и ќе знаеш која сум.</p><p>Поминуваа денови,месеци,години..Се мачев да ја симнам маската со илјада оформени лица.</p><p>Како да беше железна маска заварена за моето лице,а јас се сакав да ја искорнам од лицево.</p><p>Го барав клучот,на небото и на земјата,</p><p>во светлина и во темнина,во ѕвездите и во оганот.</p><p>Клучот кој господарите на животот го сокриле од мене.</p><p>Секаде побарав.Секаде се протнав.Во секоја дупка,во секоја бездна.</p><p>Ги прашував мудрите,појдов кај умрените,прочитав во книгите..никаков клуч,никаков одговор.</p><p>Уморена седнав немајќи сила за понатака молејќи ја да прозбори.</p><p>И повторно глас.</p><p>Рече: Побарај во срцето свое.</p><p>Во срцето скриен го најдов клучот на љубовта,ја отклучив маската и ја пронајдов неа.</p><p>Во огледалото бев јас,онаа која тргна на патот кон непознатото,</p><p>неподготвена носејќи со себе само верба и надеж,надеж дека ќе успеам да ја најдам љубовта.</p><p>Онаа која го сака животот и секој мал миг во него.</p><p>Тоа бев,тоа сум јас.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 263099, member: 1970"] Постоеше еднаш,во минато време. Постоеше лик,кој беше туѓ.Лик на непознат странец,во сопственото тело. Прекрасно лице со налик на ѕвер. Постоеше монолог кој како ехо се одзвонуваше во празнината,опфаќајќи ги сите делови на телото,мозокот,душата. Која си ти?!! Што сакаш од мене? Прашања без одговори.. И поставував прашања,прашања без одговори. Неуморно,секојдневно. Сакав да знам која е,што сака? Сакав да знам каква тоа празнина се населила во очите темни со бои на есента. Таа молчеше небаре сета тишина на светов ја присвоила за себе. Еден ден слушнав тивок глас, кој рече..јас сум ти,ти си јас побарај ме,ќе ме најдеш. Симни ја маската и ќе знаеш која сум. Поминуваа денови,месеци,години..Се мачев да ја симнам маската со илјада оформени лица. Како да беше железна маска заварена за моето лице,а јас се сакав да ја искорнам од лицево. Го барав клучот,на небото и на земјата, во светлина и во темнина,во ѕвездите и во оганот. Клучот кој господарите на животот го сокриле од мене. Секаде побарав.Секаде се протнав.Во секоја дупка,во секоја бездна. Ги прашував мудрите,појдов кај умрените,прочитав во книгите..никаков клуч,никаков одговор. Уморена седнав немајќи сила за понатака молејќи ја да прозбори. И повторно глас. Рече: Побарај во срцето свое. Во срцето скриен го најдов клучот на љубовта,ја отклучив маската и ја пронајдов неа. Во огледалото бев јас,онаа која тргна на патот кон непознатото, неподготвена носејќи со себе само верба и надеж,надеж дека ќе успеам да ја најдам љубовта. Онаа која го сака животот и секој мал миг во него. Тоа бев,тоа сум јас. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom