Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Марија" data-source="post: 256188" data-attributes="member: 956"><p>Сите твои имиња</p><p></p><p>Болката се претопува во твоето име, и веќе не можам да ги разделам.</p><p>Чувствувам болка онака како што некогаш го чувствував твоето тело покрај моето, онака како што твојот допир го осеќав по мојата кожа.</p><p>Тагата се разлева во секое ќоше од мене, се развлекува над твојот лик и веќе не можам да ставам граница на она што си ти и на она што е таа. Сега сте заедно. Во пар одите, и така ве дочекувам.</p><p>Се заморувам, ги затворам очите и пробувам да ја избистрам главата. Се насмевнувам зашто така се навраќам на твојата насмевка. Начинот на кој што ти се смееш прави да заборавам на сите бури кои ги преживувам, но момент потоа ги отворам очите и твојата насмевка е новата бура со која треба да се соочам.</p><p>Зашто те нема до мене, да се насмевнеш и се да помине, немам што друго да направам па врескам со сиот глас. Тоа е крик на болка, тага и очај.</p><p>Тоа е крик на твоето име.</p><p>На сите твои имиња заедно собрани во едно изнемоштено, плачливо врискање...</p><p>И никој не знае кога велам љубов дека мислам на тебе, никој не знае дека среќа, насмевки, тага, болка и љубов се сите твои вистински имиња собрани во твоето постоење некаде далеку од мене.</p><p>А знаеш ли ти љубов? Знаеш ли таго моја неминлива, болко моја непреболива, знаеш ли среќо неразгорена?</p><p>Изгледа не знаеш, не си ги знаеш имињата. Сите твои имиња.</p><p>Да ги знаеше немаше да останеш глув и да дозволиш беспомошно да те довикувам со сите твои имиња и на ниедно да не погледнеш назад...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Марија, post: 256188, member: 956"] Сите твои имиња Болката се претопува во твоето име, и веќе не можам да ги разделам. Чувствувам болка онака како што некогаш го чувствував твоето тело покрај моето, онака како што твојот допир го осеќав по мојата кожа. Тагата се разлева во секое ќоше од мене, се развлекува над твојот лик и веќе не можам да ставам граница на она што си ти и на она што е таа. Сега сте заедно. Во пар одите, и така ве дочекувам. Се заморувам, ги затворам очите и пробувам да ја избистрам главата. Се насмевнувам зашто така се навраќам на твојата насмевка. Начинот на кој што ти се смееш прави да заборавам на сите бури кои ги преживувам, но момент потоа ги отворам очите и твојата насмевка е новата бура со која треба да се соочам. Зашто те нема до мене, да се насмевнеш и се да помине, немам што друго да направам па врескам со сиот глас. Тоа е крик на болка, тага и очај. Тоа е крик на твоето име. На сите твои имиња заедно собрани во едно изнемоштено, плачливо врискање... И никој не знае кога велам љубов дека мислам на тебе, никој не знае дека среќа, насмевки, тага, болка и љубов се сите твои вистински имиња собрани во твоето постоење некаде далеку од мене. А знаеш ли ти љубов? Знаеш ли таго моја неминлива, болко моја непреболива, знаеш ли среќо неразгорена? Изгледа не знаеш, не си ги знаеш имињата. Сите твои имиња. Да ги знаеше немаше да останеш глув и да дозволиш беспомошно да те довикувам со сите твои имиња и на ниедно да не погледнеш назад... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom