Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 256157" data-attributes="member: 1970"><p>Сите твои имиња</p><p></p><p>Што ако немам збор со кој можам да те наречам и опишам?</p><p>Што ако секој еден збор ја губи својата вредност во споредба со она што си ти?</p><p>Би можела да те почуствувам,но не и да те опишам.</p><p>Би можела да те повикам без да го споменам твоето име,би можела да те слушнам без да го чујам твојот глас.</p><p>Тишината зборува..</p><p>Тишината те опишува..</p><p>Зборовите се сувишни и непотребни.</p><p>Ќе те наречам човекот без име.Тоа би било единственото име кои би ти го дала..</p><p>И со тоа ќе створам совршенство од тебе,нешто кое не се опишува со зборови.</p><p>Човекот без име..човекот кој не постои,а е толку присутен..зарем името ќе го смени она што си ти?</p><p>Не ми е потребно име да те сакам..</p><p>Не е потребно,воопшто не.</p><p>Името ќе ти даде облик,ќе ти даде форма..</p><p>Ќе те направи несовршен во секоја смисла.Остани за мене,човекот без име.</p><p>Така ќе е најдобро,чинам...</p><p>Остани за мене,ти...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 256157, member: 1970"] Сите твои имиња Што ако немам збор со кој можам да те наречам и опишам? Што ако секој еден збор ја губи својата вредност во споредба со она што си ти? Би можела да те почуствувам,но не и да те опишам. Би можела да те повикам без да го споменам твоето име,би можела да те слушнам без да го чујам твојот глас. Тишината зборува.. Тишината те опишува.. Зборовите се сувишни и непотребни. Ќе те наречам човекот без име.Тоа би било единственото име кои би ти го дала.. И со тоа ќе створам совршенство од тебе,нешто кое не се опишува со зборови. Човекот без име..човекот кој не постои,а е толку присутен..зарем името ќе го смени она што си ти? Не ми е потребно име да те сакам.. Не е потребно,воопшто не. Името ќе ти даде облик,ќе ти даде форма.. Ќе те направи несовршен во секоја смисла.Остани за мене,човекот без име. Така ќе е најдобро,чинам... Остани за мене,ти... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom