Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Luckky" data-source="post: 231596" data-attributes="member: 437"><p>Сите моменти се убави на некој свој мистичен начин пријателе.</p><p>Некои се добри. Некои уште подобри. Некои дури и вредни да се запишат. Некои не растажуваат. Некогаш да не научат. Некои не помируваат. Некои вечно ќе чекаат на нас да ги доживееме повторно. Некои се ароми. Некои пак вкусови или бои.</p><p>Ги има секакви. Блескави. Светкави. Драгоцени. Безначајни. Солени. Горчливи. Минливи. Се' што ни преостанува.</p><p>Сподели ги со мојата тишина.</p><p></p><p>Зборувај ми за босоногиот танц во златните летни полиња додека доцното зајдисонце ја боеше вечноста во нејзината црна коса. И ти беше среќен.</p><p>Тоа беше вашиот заеднички момент, нели?</p><p>Знам како е, сакаш времето да запре баш сега. И засекогаш. </p><p>О да, знам дека сигурно се сеќаваш. Твојот замислен поглед ми го говори тоа.</p><p></p><p>Раскажи ми за измешаниот мирис на жетварката додека месечината немо говореше низ нејзините очи таа ноќ. Приклештена во твојата цврста прегратка. Спокојна и кротка. Срамежливиот сјај на ѕвездите беше единствениот шепот на ноќта , а ти беше ,,нејзиното се" во шепотот од нејзината уста.</p><p>Тоа беше нејзиниот момент, нели?</p><p></p><p>Потсети се на блесокот на филмот во твојата глава кога ја здогледа нејзината занесна силуета свиена покрај туѓата.</p><p>Напомни си на звукот на скршено стакло додека покајанието од нејзината наведната глава се кршеше во челичниот хоризонт во твоите наквасени очи.</p><p>Ти ја надмина. И ја надрасна.</p><p>Таа никогаш не заборави. </p><p>Тоа беше твојот момент нели?</p><p></p><p>Се надевам дека нема да доживееш да се покаеш...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Luckky, post: 231596, member: 437"] Сите моменти се убави на некој свој мистичен начин пријателе. Некои се добри. Некои уште подобри. Некои дури и вредни да се запишат. Некои не растажуваат. Некогаш да не научат. Некои не помируваат. Некои вечно ќе чекаат на нас да ги доживееме повторно. Некои се ароми. Некои пак вкусови или бои. Ги има секакви. Блескави. Светкави. Драгоцени. Безначајни. Солени. Горчливи. Минливи. Се' што ни преостанува. Сподели ги со мојата тишина. Зборувај ми за босоногиот танц во златните летни полиња додека доцното зајдисонце ја боеше вечноста во нејзината црна коса. И ти беше среќен. Тоа беше вашиот заеднички момент, нели? Знам како е, сакаш времето да запре баш сега. И засекогаш. О да, знам дека сигурно се сеќаваш. Твојот замислен поглед ми го говори тоа. Раскажи ми за измешаниот мирис на жетварката додека месечината немо говореше низ нејзините очи таа ноќ. Приклештена во твојата цврста прегратка. Спокојна и кротка. Срамежливиот сјај на ѕвездите беше единствениот шепот на ноќта , а ти беше ,,нејзиното се" во шепотот од нејзината уста. Тоа беше нејзиниот момент, нели? Потсети се на блесокот на филмот во твојата глава кога ја здогледа нејзината занесна силуета свиена покрај туѓата. Напомни си на звукот на скршено стакло додека покајанието од нејзината наведната глава се кршеше во челичниот хоризонт во твоите наквасени очи. Ти ја надмина. И ја надрасна. Таа никогаш не заборави. Тоа беше твојот момент нели? Се надевам дека нема да доживееш да се покаеш... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom