Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Luckky" data-source="post: 197404" data-attributes="member: 437"><p>Далечината е мојата интима. Далечен е секој поглед, секој поглед секоја водишка. Далечно е сето мое минато, кое бие под прашината на дебелите корици кое татне да биде пронајдено од некој залутан фантом како јас, па со врвот на своето битие да го врати во живот под својата закрила. Далечината е иднината. Иднина која е поразлична од ова денес. Зошто ова денес не е иднина, туку перипетие на искушенија и двоумици. Далечна е душата, некаде во микрокосмосот под ова парче кожа, лутајќи низ покаенија и чистилишта. Замавнувам но не можам да ја допрам. Зошто е блиску. А пеколно далеку. Знам дека таму , токму таму, ме чекаат сите надежи, желби и решенија и дека тупкаат во место како нестрпливо дете и чекаат да бидат ослободени од оковот на времето на моите рамена. Да, затоа ја сакам далечината. Дека далечината е дел од мене, а и јас сум далечината.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Luckky, post: 197404, member: 437"] Далечината е мојата интима. Далечен е секој поглед, секој поглед секоја водишка. Далечно е сето мое минато, кое бие под прашината на дебелите корици кое татне да биде пронајдено од некој залутан фантом како јас, па со врвот на своето битие да го врати во живот под својата закрила. Далечината е иднината. Иднина која е поразлична од ова денес. Зошто ова денес не е иднина, туку перипетие на искушенија и двоумици. Далечна е душата, некаде во микрокосмосот под ова парче кожа, лутајќи низ покаенија и чистилишта. Замавнувам но не можам да ја допрам. Зошто е блиску. А пеколно далеку. Знам дека таму , токму таму, ме чекаат сите надежи, желби и решенија и дека тупкаат во место како нестрпливо дете и чекаат да бидат ослободени од оковот на времето на моите рамена. Да, затоа ја сакам далечината. Дека далечината е дел од мене, а и јас сум далечината. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom